ABD ile PKK Arasında Direk Görüşme

Paris’te gerçekleşen Rojava Temsilciliği açılışında, ABD’li Genelar Joseph Votel’in Rojava ziyareti esnasında PKK yöneticileriyle de görüştüğü iddia edildi.

24.05.2016, Sal - 09:41

ABD ile PKK Arasında Direk Görüşme
Haberi Paylaş

Oktay Yıldız - Paris ABD’li General Joseph Votel’in Rojava’da birçok yeri ziyaret ettiği, bu ziyaretler arasında iki üst düzey PKK yöneticisiyle de görüşüldüğü ileri sürüldü.

Kimliğini açıklamak istemeyen Batı Kürdistanlı bir Kürt politikacı tarafından dile getirilen söz konusu görüşme iddiası, ABD’li üst düzey bir generalin PKK yöneticileriyle aracısız olarak gerçekleştirdiği ilk görüşme.

Votel’in, Washington’un Türk devletiyle masaya dönülmesi konusunda çabalarının devam edeceğini vurguladığı görüşmede ilk kez dolaysız görüşmenin çok yararlı olduğu belirtilirken, bazı uzmanlar bu görüşmenin bir kırılma noktası olacağını ve önümüzdeki süreçte bunun sonuçlarının görüleceğini belirtiyorlar.

General Votel ise, ziyarette kendisine eşlik eden gazetecilere yaptığı açıklamada, bu gezi sonucunda ABD’nin IŞİD’le mücadele kapsamında yerel unsurları güçlendirerek doğru bir yaklaşım sergilediği yönündeki inancının pekiştiğini belirterek “Buradaki güçlerin yeteneklerine dair artan bir güvenle ayrıldım. Modelin işlediğine ve iyi çalıştığına inanıyorum” dedi.

CENTCOM komutanı Votel’in ziyareti, şimdiye kadar ABD tarafından Rojava’ya yapılan en üst düzey askeri ziyaret oldu.

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD Karşıtı Küresel Koalisyon Özel Temsilcisi Brett McGurk da, Votel’in Rojava ziyaretini doğruladı ve resmi Twitter hesabından Votel’in Rakka operasyonu için Suriye’de olduğunu yazdı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 22531 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:20:50:41
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x