Abdülkadir Selvi, Hükümetin yeni dönem PKK planını yazdı

Abdülkadir Selvi, Türkiye içinde PKK\'ye yönelik mücadele biçiminin değiştiğini belirtti...

30.05.2016, Pts - 07:14

Abdülkadir Selvi, Hükümetin yeni dönem PKK planını yazdı
Haberi Paylaş

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 65. Hükümet\'in ilk Bakanlar Kurulu\'ndaki toplantıda PKK ile ilgili yeni kararların aldığını yazdı. \"Yeni dönemde PKK ile mücadele kırsalda sürecek\" diyen Selvi, \"Türkiye sınırları içinde PKK eylemlerinin planlanıp, organize edildiği kampları hedef alan operasyonların yapılması. Bir anlamda sınırlarımızın içindeki, \'Kandilciklerin\' susturulması. PKK’yi kırsalda çökertmeyi amaçlayan, önleyici vuruş denilen sürece geçiliyor\" dedi.

Selvi ,Türkiye içindeki Kandilcikleri şöyle sıralıyor: Ağrı Tendürek, Cudi-Gabar, Diyarbakır Lice-Kulp, Tunceli Ali Boğazı, Bingöl Genç ve Kiğı kırsalı.

Çözüm sürecinin akıbetinin de masaya yatırıldığını belirten Selvi, \"Çözüm süreci uzun bir süre gündeme getirilmeyecek. Buna 1-1.5 yıl diyebiliriz\" ifadesini kullandı.

Yeni dönemde PKK ile mücadele kırsalda sürecek diyen Selvi, Türkiye sınırları içinde PKK eylemlerinin planlanıp, organize edildiği kampları hedef alan operasyonların yapılması.

Abdulkadir Selvi\'nin Hürriyet\'te, \"Terörle mücadele konsepti değişti\" başlığıyla yayımlana yazısının tamamını okumak için tıklayınız

Nerina Azad
Bu haber toplam: 15723 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:19:27:48
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x