AA'nın Bahoz Erdal Öldürüldü iddiası PKK tarafından yalanlandı

PKK\'nin üst düzey sorumlularından \'Bahoz Erdal\' kod adlı Fehman Hüseyin, Suriye\'de yaşamını yitirdiğini iddia etti.

09.07.2016, Cts - 15:55

AA'nın Bahoz Erdal Öldürüldü iddiası PKK tarafından yalanlandı
Haberi Paylaş

Türk resmi haber ajansı Anadolu Ajansı\'nın son dakika olarak geçtiği iddiaya göre, PKK\'nin üst düzey sorumlularından Batı Kürdistan\'lı Bahoz Erdal, Rojava\'da yaşamını yitirdi.

Haberde, Suriye\'de rejime karşı savaşan Tel Hamis Tugayları Sözcüsü Halid el Hasekavi\'nin, PKK\'nin üst düzey sorumlularından Fehman Hüseyin\'in aracının havaya uçurularak yaşamını yitirdiğini iddiasına yer verildi.

\"Bahoz Erdal\" kod adıyla kamuoyunda tanınan Fehman Hüseyin\'in dün akşam 20.30\'da Himo beldesinden Qamışlo\'ya giderken içinde bulunduğu aracın hedef alındığını ileri süren Hasekavi, saldırı sonucu Bahoz Erdal\'ın öldürüldüğünü ileri sürdü.

Türk medyasında müteakip zamanlarda PKK Komutanı Bahoz Erdal\'ın da aralarında bulunduğu bazı gerilla komutanları için yaşamlarını yitirdiğini şeklinde haberler çıkmıştı.

Anadolu ajansının bu haberi henüz bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanamadı...

HPG-Bim\'den yalanlama

Mednuçe’ye konuşan PKK’nin silahlı kanadı Halk Savunma Güçleri (HPG) Basın Birimi Sözcüsü, Türk medyasında yer alan iddiaları yalanladı.

HPG Basın Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, \"Bahoz Erdal hayatta ve görevinin başında\" denildi.

Hikmet Durgun: Bahoz Erdal yaşıyor

Kişisel twitter hesabından olaya ilişkin açıklamalarda bulunan Sputnik Suriye muhabiri Hikmet Durgun, Suriye\'de görüştüğü kaynakların ve bizzat Rojava\'da yaşayan Bahoz Erdal\'ın ailesiyle yaptığı telefon görüşmeleri neticesinde, Bahoz Erdal\'ın yaşamını yitirdiği iddialarının yalan olduğunu belirtti.

Nerinaazad olarak Rojovada ulaştığımız bazı kaynaklar dün böylesi bir olayın meydana geldiği ve patlamada şehit düşenlerin olduğunu doğruladılar ancak bu kişilerin arasında Bahoz Erdal’ın olup olmadığı hakkında net bilgi veremediler. Nerinaazad olarak bu konuda bir bilgiye ulaşır ulaşmaz okuyucularımızla paylaşacağız…

IŞİD mi daha büyük tehdit Kürtler mi? IŞİD mi daha büyük tehdit Kürtler mi?
Nerina Azad
Bu haber toplam: 35840 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:14:42:36
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x