Cemil Bayık: Barış için ABD devreye girmeli

Alman medyasına konuşan PKK yönetcisi Cemil Bayık ABD\'yi stratejik ortak olarak gördüklerine belirterek \"Barış için birine ihtiyacımız var. ABD bunu yapabilir\" ded.

17.01.2016, Paz - 07:39 [ Güncellenme: 17.01.2016, Paz - 08:32 ]

Cemil Bayık: Barış için ABD devreye girmeli
Haberi PaylaÅŸ

PKK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Almanya\'nın Die Ziet gazetesine verdiği röportajda ABD\'den çözüm sürecinde Garantör olmasını istedi. Bayık, Türkiye ile barış istediklerini bunun için de ABD\'nin devreye girmesini istedi.

Alman medyasına konuşan Bayık’ın şunları söyledi:

\"Abdullah Öcalan bir anlaşma taslağı hazırladı ve Türkiye hükümetine bunu kabul etmelerini söyledik. Kabul etmediği taktirde de bize açılmış bir savaş olarak değerlendiriyoruz, bunu asla kabullenemeyiz. Biz Türkiye\'yle barış istiyoruz. Barış sürecinde birine ihtiyacımız var. ABD bunu yapabilir. Kobani\'de ABD bizim ortağımızdı. Onlar da IŞİD\'e karşı savaşıyor, biz de. ABD, yakın doğuda bizsiz siyaset yapamaz.\"

Avrupa içindeki PKK varlığının yararlı olacağını iddia eden Cemil Bayık, Kuzey koridorunu işaret ederek, \"Eğer Kürtler Suriye bölgesinde daha güçlü olurlarsa Avrupa Rusya\'ya olan enerji bağımlılığından kurtulabilir. Enerjinin Akdeniz\'e giden yolu Rojava\'dan geçiyor. Bu yol eğer garanti altına alınırsa Avrupa rahat bir nefes alır\" şeklinde konuştu.

ABD\'nin Ankara Büyükelçisi John Bass\'ın, \"Suça ortak olmayacağım\" bildirisine imza atan akademisyenlerin arkasında olduğunu belirtilen haberde,Son zamanlarda PKK ile ABD arasında sıcak bir yakınlaşma söz konusu olduğu vurgusu yapılıyor.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 10643 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:16:13:58
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x