Çukurca'da düşen helikopterin görüntüsü yayınlandı

Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada PKK gerilları tarafından düşürülen kobra tipi helikopterin düşme anının videosu yayınlandı.

14.05.2016, Cts - 11:08

Çukurca'da düşen helikopterin görüntüsü yayınlandı
Haberi Paylaş

Dün sabah 04.50 sularında, Hakkari\'nin Çukurca ilçesi Çığlı Üs Bölgesinde PKK gerillalarıyla Türk Ordusu arasında çıkan silahlı çatışmada 6 asker yaşamını yitirdi, 8 asker ise yaralandı.

Yaşanan çatışmaların ardından çatışmalara müdahale için bölgeye sevk edilen bir Kobra helikopterin düşmesi sonucu iki pilot yaşamını yitirdi.

TSK tarafından dün yapılan yazılı açıklamada helikopterin teknik bir arıza sonucu düştüğü belirtilirken, bugün PKK tarafından kamuoyuna servis edilen bir videoda helikopterin PKK gerillası tarafından atılan bir füze sonucu düşürüldüğüne ilişkin görüntüler yayınlandı.

Videodaki görüntülerde elinde Rus yapımı 9K38 Igla S (Manpads) olarak tabir edilen taşınabilir karadan havaya kızılötesi güdümlü füze olan bir gerillanın kobraya nişan alıp ateşlemesi sonucu helikopterin düştüğü gözleniyor.

Güdümlü füze ile helikoptere nişan alan gerillayı görüntüleyen diğer gerilla, füze helikoptere kilitlenip te silahı tutan gerilla ayağa kalkınca kürtçe birden başlayarak onbeşe kadar sayıyor.

Onbeş (panzdeh) dediğinde silahı tutan gerilla füzeyi ateşliyor. Ateşlenen füze havada kavis çizdikten sonra helikopterin kuyruğuna çarparak helikopteri ikiye bölüyor.

Vurulan helikopterin kabin bölümü havada döne döne aşağıya doğru düşüyor ve dağa çarpıyor.

Editörün Notu: Söz konusu helikopter görüntüleri Youtube hesabımızda yayınlandı. Ancak yapılan şikayetler sonucu Youtube hesabındaki videoya erişim kaldırıldığından bu görüntüleri sunamıyoruz.

YNK: Irak ile vedalaşmanın zamanı geldi YNK: Irak ile vedalaşmanın zamanı geldi
Nerina Azad
Bu haber toplam: 65180 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:14:36:08
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x