Duran Kalkan: Kuzey Kürdistan'daki çatışmalar AKP değil, MHP-CHP politikası

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, Çözüm Süreci’nin bitmesinin ardında Kuzey Kürdistan\'da yaşanan çatışmaların AKP değil, MHP ve CHP politikası olduğunu öne sürdü.

12.07.2016, Sal - 14:51

Duran Kalkan: Kuzey Kürdistan'daki çatışmalar AKP değil, MHP-CHP politikası
Haberi Paylaş

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan gündemdeki gelişmelere ilişkin MED NÛÇE’ye bazı değerlendirmelerde bulundu.

Kürt illerinde yaşanan çatışmaların eskiye dönüş olduğunu belirten Kalkan, yaşanan çatışmaların AKP ile herhangi bir ilişkisinin bulunmadığını öne sürerek bunun tamamen MHP-CHP politikası olduğunu öne sürdü.

“Erdoğan\'ın yaşadığı tümüyle kendini inkardır” diyen Kalkan, Erbakan’ın zamanında buna karşı olduğunu ancak şuan normalleşme denilen polikanın Ergenekon’a hizmet ettiğini belirterek “93 yıllık TC’nin en eski politikasını esas almaktır. Gelinen nokta eskiye dönüştür. Ordu ve Ergenekoncularla, 2007’de Yaşar Büyükanıt ile Dolmabahçe’de yaptığına benzer ve daha büyük bir antlaşma vardır. Antlaşmaya göre Erdoğan, 90 yıldır süren geleneksel ‘Kürdü inkar eden ve imha etmeye çalışan politikayı kabul etti. Dolayısıyla Kürt siyasetini orduya, Özel Harp Dairesine teslim etti. Ordu da Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olarak kalmasını kabul etti.” dedi.

Suriyeli mültecilerin Kürt illerine yerleştirileceği iddialarıyla ilgili olarak “Mültecileşmek, gittiği yeri kendi yurdu gibi görmek yanlıştır” ifadelerini kullanan Kalkan, PKK’nin halkların iç içe yaşamasına ‘evet’ dediğini lakin, özel savaş sistemi olarak gelip Kürdün yakılıp yıkılmış toprağı üzerine bina kurmak ve “burası benimdir” demenin yanlış olduğunu belirtti.

Belediyelere kayyum iddiasıyla ilgili olarak konuşan Kalkan “Halk ve hareket olarak biz bu cevabı verebilecek güçteyiz. Bu bakımdan herkes dikkatli olsun, yanlış hesap yapmasın. Eğer halkın iradesine karşı hareket ederlerse, halkın iradesi onu boğar.” İfadelerini kullandı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 21272 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:16:42:07
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x