Ezidi Komutan: PKK Ezidi Kürd çocuklarını silah altına alıyor

Musul\'a bağlı Şengal ilçesindeki Ezidi Komutan Qasim Derbo, PKK\'nin Ezidi çocukları silah altına aldığını belirtti.

19.04.2016, Sal - 13:28 [ Güncellenme: 19.04.2016, Sal - 16:57 ]

Ezidi Komutan: PKK Ezidi Kürd çocuklarını silah altına alıyor
Haberi Paylaş

Peşmerge güçlerinde görevli Komutan Qasim Derbo, KDP.info\'ya yaptığı açıklamada, \"PKK, Ezidi çocukları silah altına alıyor. Şengal Dağı\'nda okul açma bahanesiyle Ezidi çocuklarını kendi saflarına katmaya çalışıyor. Silah altına almak istedikleri çocukları bir cep telefonu alıp, kandırıyor.\" dedi.

Derbo \"Ezidiler, yerlerinden olup, iç göçmen durumuna düştü. PKK, bundan yararlanmak istiyor. Silah altına alınan Ezidi çocuklarının IŞİD karşısında hiçbir şansları yoktur.\" dedi.

PKK\'nin saflarına katılan Ezidi çocukların genelde çocuk yaşta olduklarını aktaran Derbo, \"Farklı yöntemler kullanarak çocukları silah altına alıyorlar. Daha sonra aileleriyle görüşmelerine izin verilmiyor. Şahsen birkaç aile yanıma gelip, çocuklarının durumunu bana izah etti.\" ifadelerini kullandı.

PKK\'nin Şengal\'de çocuklara karşı yaptıklarının önüne geçilmesi için çağrıda bulunan Derbo, Ezidi kanaat önderlerinin en kısa sürede bir araya gelip, PKK\'nin bu uygulamasına \"dur\" demeleri gerektiğini vurguladı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 6510 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:15:06:04
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x