Flaş iddia: Lice'de 2 MİT elemanı PKK tarafından alıkonuldu

Diyarbakır\'ın Lice İlçesi\'nde geçtiğimiz gün PKK\'lilerin yaptığı yol kontrolü sırasında 1 polis memuru alıkonulduğu olayda 2 MİT elemanının da alıkonulduğu iddia edildi. Görgü tanıkları PKK\'lilerin polis memuru ve 2 MİT elemanının kimliklerini halka gösterdiğini, ardından 3\'ünü de alıkoyarak bölgeden uzaklaştığını öne sürdü.

26.07.2015, Paz - 20:44

Flaş iddia: Lice'de 2 MİT elemanı PKK tarafından alıkonuldu
Haberi Paylaş

Hürbakis.net haber sitesinde yer alan habere göre; Diyarbakır\'ın Lice İlçesi\'nde geçtiğimiz gün PKK\'lilerin yaptığı yol kontrolü sırasında 1 polis memuru alıkonulduğu olayda 2 MİT elemanının da alıkonulduğu iddia edildi. Görgü tanıkları PKK\'lilerin polis memuru ve 2 MİT elemanının kimliklerini halka gösterdiğini, ardından 3\'ünü de alıkoyarak bölgeden uzaklaştığını öne sürdü.

Diyarbakır\'ın Lice İlçesi\'nde geçtiğimiz 25 Temmuz günü Diyarbakır - Bingöl karayolunda ailesiyle birlikte seyahat eden polis memuru Vedat Kaya, saat 19:00 sıralarında yol kontrolü yapan bir grup PKK\'li tarafından alıkonulmuştu. İstanbul Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü\'nde görevli olan Mardin nüfusuna kayıtlı Vedat Kaya ailesiyle birlikte Mardin\'den Muş\'a gitmek isterken aracı Diyarbakır\'ın Lice ilçesiyle Bingöl\'ün Genç ilçesi arasındaki Abalı bölgesinde saat 19:00 sıralarında bir grup PKK\'li tarafından durduruldu. Aracı durduran PKK\'liler, polis memurunun eşi ve çocuğunu serbest bıraktıktan sonra polis memurunu yanlarına alarak dağlık alana kaçtı. Olayın duyulmasından sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmıştı.

Aynı olayda 2 MİT elemanın da alıkonulduğu iddiası

Olayın üstünden 2 gün geçmesinin ardından ortaya yeni bir iddia atıldı. Yol kesildiği sırada aracı durdurulan ve isim vermek istemeyen görgü tanıklarından biri 2 MİT elemanının da PKK\'liler tarafından alıkonulduğunu öne sürdü. PKK\'lilerin 1.5 saat boyunca propaganda yaptığını belirten görgü tanığı, \"Alıkoydukları polisin kimliği ve 2 MİT elemanının resmi kimliğini oradaki herkese gösterdiler. Herkes gördü. Sadece polis değil, 2 MİT elemanı da alıkonularak götürüldü\" dedi.

Söz konusu olay ile ilgili resmi makamlardan şuana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

Hürbakış / Sertaç Kayar
Bu haber toplam: 11976 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:11:57:36
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x