HPG'den Jirki aşiret liderine yapılan saldırıya ilişkin açıklama

Halk Savunma Güçleri (HPG) Jirki aşiretinden Tahir Adıyaman’ın uğradığı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

14.04.2016, Per - 14:09

HPG'den Jirki aşiret liderine yapılan saldırıya ilişkin açıklama
Haberi Paylaş

PKK\'nin silhalı kanadı, Halk Savunma Güçleri (HPG) Jirki aşiretinden Tahir Adıyaman’ın güçleri tarafından hedeflenmediğini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yayınlanan açıklamada, Adıyaman’a yönelik saldırının Türk devletinin Kürdistan’da sürdürdüğü kirli savaşın bir diğer örneği olduğu kaydedildi. Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Jîrkî aşiretinden Tahir Adıyaman’ın PKK tarafından önü kesilerek yaralandığı yönünde bilgiler basına yansımıştır. Bizim hareket olarak Jîrkîlerden ne herhangi bir kimseye ne de Tahir Adıyaman’a karşı eylem yapma gibi bir kararımız yoktur. Bu olayın bizimle hiçbir ilgisi söz konusu değildir. Zaten mevsim koşullarından dolayı, şu anda söz konusu olay mahalli civarında güçlerimizin herhangi bir birimi de bulunmamaktadır. Aldığımız bilgiler, Jîrkî korucularının Şırnak operasyonundan çekilmesini istemeyen bazı Jîrkî aşireti mensubu kişilerin, devletin teşvikiyle bu olayı yaptığı yönündedir.

Açıkça görülen bu olayın bir provokasyon biçiminde devletin eliyle tertiplendiğidir. Durum bu kadar açık olmasına rağmen Jîrkî aşiretinden bazı kişilerin olumlu açıklamalarına karşılık, bazılarının da agresif ve düşmanca bir dil kullanarak açıklama yapmış olmalarından, düşmanın Jîrkî aşireti üzerinde oynadığı ve bazılarını hareketimize karşı tahrik ederek kontra olarak kullanmak istediği anlaşılmaktadır. Tüm Jîrkî aşireti mensubu yurtsever insanlarımızın ve tüm Botan halkının, devletin bu türden oyun ve provokasyonlarına karşı duyarlı davranacağına ve yurtseverce bir tutum alarak bu tür alçakça oyunları ve provokasyonları boşa çıkaracağına inanıyoruz.”

Rusya: Kürtlerin federasyon ilanının sebebi... Rusya: Kürtlerin federasyon ilanının sebebi...
Nerina Azad
Bu haber toplam: 23236 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:17:36:04
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x