Karayılan: Her zamankinden güçlü Gerilla ve Pêşmerge birlikteliği mevcut

KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan, PKK Lideri Abdullah Öcalan\'a uygulanan tecriti, 2015 Seçimlerini, Güney\'deki Peşmerge ve Gerilla birlikteliği, Kürt Ulusal Birliği ve Mahabad Serhildanına ilişkin görüşlerini Avrupa\'da yayın yapan Yeni Özgür Politika gazetesine değerlendirdi.

15.05.2015, Cum - 08:37

Karayılan: Her zamankinden güçlü Gerilla ve Pêşmerge birlikteliği mevcut
Haberi Paylaş
Halk Savunma Merkezi Komutanı Murat Karayılan, PKK Lideri Abdullah Öcalan\'ın yeniden tecride alındığını belirtirken, \"Bu bizim için savaş gerekçesidir\" uyarısında bulundu.

KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan, PKK Lideri ABdullah Öcalan\'a uygulanan tecriti, 2015 Seçimlerini, Güney\'deki Peşmerge ve Gerilla birlikteliği, Kürt Ulusal Birliği ve Mahabad Serhildanına ilişkin görüşlerini Avrupa\'da yayın yapan Yeni Özgür Politika gazetesine değerlendirdi.

Murat karayılan\'ın açıklamalarının satır başları şu şekilde,

AKP\'nin ateşkesi bozduğunu, Türk ordusunun birçok bölgede harekete geçerek çatışma zemini oluşturmaya çalıştığını vurgulayan Karayılan,Newroz çağrısıyla Erdoğan planlarının sonuca ulaşmayacağını anladı ve sürece müdahale etti\" diye konuştu. Ordunun bir çok yerde bilinçli bir şekilde harekete geçirildiğini belirten Karayılan AKP\'nin savaş hazırlığı içerisinde olduğunu vurguladı.

Kürt halkının IŞİD çetelerine karşı verdiği savaşa ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Karayılan, Kürtlerin direnişleriyle, IŞİD\'in yenilmez olduğu şeklinde oluşturulan algıyı yerle bir ettiklerini söyledi. Karayılan, \"Peşmerge, Gerilla, YPG ve YBŞ yani tüm Kürt ve Kürdistani güçler terör örgütü IŞİD\'in yenilebileceğini herkese gösterdiler. Bu da tüm dünyaya ilham kaynağı oldu\" şeklinde konuştu.

IŞİD\'i, Kürdistan\'ın yeniden işgal etmek isteyen derin güçlerin bir projesi olarak tanımlayan Karayılan, onu destekleyen güçlerin başında ise AKP yönetimindeki Türk devleti olduğunu belirtti.

Karayılan, Şengal direnişine ilişkin olarak ise şu bilgileri verdi: Şengal\'in özgürleştirilmesi için harekete geçmek gerekir. Bunun için de ortak bir koordinasyon ve komutanlık gerekiyor. Gerillanın Şengal\'i özgürleştirme gücü var. Ancak daha önceki girişimlerde de gördük ki kendi başımıza özgürleştirme operasyonu başlatmamız, yanlış algılanabilir, Kürtler arası krizlere yol açabilir ve sorunların yaşanmasına neden olur. Bu nedenle de Şengal\'i özgürleştirme hamlesini yavaşlattık. Şu anda IŞİD\'i yıpratma eylemleri yapıyoruz ve bu şekilde başlatılacak bir özgürleştirme operasyonunu kolaylaştırıyoruz.\"

Koalisyon güçleri tarafından Şengal\'de bulunan IŞİD mevzilerinin bombalanmasını da \"olumlu, fakat yetersiz\" bulduklarını belirtti.

Güney\'e yönelen IŞİD saldırılarına ilişkin için ise yine \"Kürt halkının kazanımları ve değerleri karşısında kendimizi sorumluluk sahibi olarak görüyoruz\" diyen Karayılan, \"Bu yüzden de tüm direniş cephelerinde yerimizi aldık. Bugün her zamankinden daha güçlü oluşmuş bir Gerilla ve Pêşmerge birlikteliğinden söz etmek mümkün. Kürt siyaseti de bu temel üzerinde ilişki geliştirmeli ve birlik oluşturmalı. Eleştirilecek bazı yönler olsa da, daha güçlü ilişkilerin sağlanmasının zemini vardır\" dedi.

Karayılan, İran rejiminin Kürtlere yönelik artan baskıları ve Mahabad\'a Kürt kadını Ferînaz Xosrawanî\'nin ölümüyle sonuçlanan istihbarat güçlerinin cinsel saldırı ve buna karşı büyüyen serhildanı da değerlendirdi:

\"Başta Mahabad\'da yaşanan olaylar olmak üzere Doğu Kürdistan\'daki gelişmeleri yakından izliyoruz. Mahabad halkı saldırıya, zülme karşı sessiz kalmadı. Kürt kadınına karşı sömürgeciliğin bir saldırısıydı yaşanan. Kobanê\'de, tüm Kürdistan\'da özgürlük mücadelesine öncülük eden Kürt kadını hedeflendi. Kürdistan\'ın dört parçası da buna karşı ayağa kalktı. Mahabad halkı da serhildanıyla yurtseverliğini, insan severliğini bir kez daha gözler önüne serdi.\"

Nerina Azad
Bu haber toplam: 10797 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:11:01:12
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x