KCK: Apo'nun güvenliği sağlanmazsa, Kürdistan'da kontrolsuz savaş başlatırız

PKK yürütme komitesi üyesi Murat Karayılan, PKK’nin 15 Ağustos 1984’te Eruh ve Şemdinli baskınlarıyla silahlı mücadeleye başlamasının 32. yılında bir açıklama yaptı.

15.08.2016, Pts - 13:30

KCK: Apo'nun güvenliği sağlanmazsa, Kürdistan'da kontrolsuz savaş başlatırız
Haberi Paylaş

PKK yürütme komitesi üyesi Murat Karayılan, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın güvenliğinin tehlikede olmasının, Türkiye’deki bütün liderlerin güvenliğinin tehlikede olması anlamına geldiğini savundu.

Türkiye’deki darbe girişiminin ardından İmralı’da neler olduğunun henüz belli olmadığını belirten Karayılan, PKK Lideri Öcalan’ın güvenliği hakkında kaygıları olduğunu ve Öcalan’ın tehlikede olmasının Türkiye’de bütün liderlerin tehlikede olacağı anlamına geldiğini savundu.

Öcalan’ın Türkiye’nin güvenliği olduğunu öne süren Karayılan, İmralı’ya heyetin gidilmesine izin verilmemesi halinde Kuzey Kürdistan’daki savaşın kontrolsüz bir savaşa dönüşeceğini söyledi.

Türk ordusunun PKK’ye yenik düştüğü için darbe yapamadığını, PKK’ye karşı başarılı olması durumunda darbeyi de başaracaklarını iddia eden Karayılan, PKK’nin yenilmezliğinin Cizre, Sur, Nusaybin, Şırnak gibi illerde kanıtlandığını savundu. Karayılan PKK olarak sorunları savaşla değil diyalogla çözmek istediklerini de sözlerine ekledi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 27305 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:12:24:40
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x