KCK: Silahsızlanan bir örgütle kimse müzakere yapmaz

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, “silahsızlanan, , örgütsüzleştirilen bir hareketle kimse müzakere yapmaz.” dedi.

29.04.2016, Cum - 10:53

KCK: Silahsızlanan bir örgütle kimse müzakere yapmaz
Haberi Paylaş

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, dün gece katıldığı Med Nuçe televizyonundaki açıklamalarında çözüm ve diyalog sürecine değindi.

Hükümetin HDP ve HDK’yi hedefleyerek, onları yok etmek istediklerini söyleyen Bayık, HDP ve HDK’nin Türkiye’deki asıl muhalefet olduğunu, onlarla birlikte olan demokrasi güçlerinin de bu muhalefeti desteklediğini söyledi.

Bayık \"Bulunduğumuz koşullarda değil müzakere, diyalog bile olmaz. Silahsızlanan, örgütsüzleştirilen bir hareketle kimse müzakere yapmaz. Müzakerenin yolu; özgürleşmeden geçiyor, direnişten geçiyor. Erdoğan açıkça söylüyor; \'müzakere diye bir şey yoktur\' diyor. Müzakere yok etme koşullarında olamaz; bu koşullarda diyalog bile olamaz. Müzakere söylemleri tamamen aldatmaya yöneliktir. Bu saatten sonra kimse bu söylemlere kulak asmamalı; direnişi yaymalıdır. Ortada müzakere edilecek bir durum yok; yok etme, çökertme planı var. AKP demek psikolojik savaş yürütmek demektir. AKP içte ve dışta zorlandığı için psikolojik savaşı çok yoğun işliyor.\" ifadelerini kullandı.

\"Cizre\'nin yaşandığı bir yerde direniş dışında başka bir şey düşünülmemelidir\" diyen Bayık, \"kendi cumhurbaşkanı ve kuvvet komutanlarını öldüren herkesi öldürür! Bunlar varken kim PKK\'den silahsızlanmasını isteyebilir? Yok etme koşullarında değil müzakere diyalog bile olamaz.\" ifadelerini kullandı.

KCK\'nin iran, Irak, Suriye ve hatta TC ile görüşmesini unutup neredeyse Kuzey\'deki tüm başarısızlığın faturasını Güney Kürdistan hükümetine mal etmeye çalışan Bayık, \"Güney Kürdistan’ın Kuzey direnişine destek sunması gerektiğini belirterek, bunu yapmayan Kürdün Kürtlüğünden şüphe duyarız!. Güney Kürdistan\'daki tüm örgütler TC\'nin KDP ve YNK\'ye gönderdiği mektuplara tepki göstermeliler\" dedi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 8043 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:18:06:16
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x