KCK'den Erdoğan'a ‘Ya baş eğecekler ya da baş verecekler' cevabı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bayık, Cumhurbaşkanı Erdoğan\'ın \"Ya baş eğecekler ya da baş verecekler\" sözlerine \"Ya Kürt sorunu çözülerek Kürtler özgür ve demokratik yaşama kavuşacak ya da AKP iktidarı baş aşağı çakılacaktır\" sözleriyle yanıt verdi.

14.04.2016, Per - 13:56

KCK'den Erdoğan'a ‘Ya baş eğecekler ya da baş verecekler' cevabı
Haberi Paylaş

Cemil Bayık’ın Azadiya Welat ve Özgür Politika gazetelerinde yayımlanan \"AKP\'nin başı direnişin gücüne toslayacaktır\" başlıklı yazısı şöyle:

AK Parti\'nin son dönemde gerçeklerle savaşmaya çalıştığını öne süren Bayık, \"Türk devleti gerçeklerle savaşma gibi bir çıkmaz içine girmiş bulunmaktadır. Kendine göre Kürt gerçekliğini ortadan kaldıracağını düşünmektedir. İflah olmaz bir subjektivizmle yok olacak dediğinde, Kürtlerin özgürlük mücadelesini yok edeceğini sanmaktadır. Kürtlerin kimliğini, dilini, kültürünü, özyönetim iradesini tanımadan Kürtleri siyasal sisteme entegre edeceği gafletini yaşamaktadır. Bu yaklaşımla sadece yok edilemez bir gerçeklikle savaşa girmiyor, aynı zamanda tarihin akışının tersine kürek çekiyor ve zamanın ruhuyla çatışıyor. Bu zihniyet ve tutumuyla Kürtlere zulüm yaptığı gibi, Türkiye halklarını da bunalım içinde yaşatıyor ve travmatik bir toplum haline getiriyor\" ifadelerini kullandı.

‘Kürtlerle Sürekli Bir Savaş Halinde Olmayı İfade Etmekte\'

Erdoğan\'ın sarf ettiği ‘Ya baş eğecekler ya da baş verecekler\' sözlerine de değinen Bayık, bu tutumun sonuç vermeceğini söyleyerek, \"Eninde sonunda 1920\'li yıllardaki kurucu meclis ve kurucu iradenin ortaya koyduğu ortak vatan ve Demokratik Ulus paradigmasına dönülecektir. Belki bugünkü düzeyde olmasa da 1920\'li yıllardaki kurucu meclis Demokratik Ulus olma konusunda önemli bir zemin ve irade ortaya çıkarmıştı. Türkiye ya ortak vatan ve Demokratik Ulus paradigmasını benimseyecek ya da kendisini bir kısırdöngü halindeki çatışmalar içinde tutacaktır. Çünkü \'Ya baş eğeceksiniz ya baş vereceksiniz\' yaklaşımı, Kürtlerle sürekli bir savaş hali içinde olmayı ifade etmektedir\" dedi.

\"1990\'lı yılların zihniyeti de \'Ya baş eğeceksiniz ya da baş vereceksiniz\' diyordu\" diyen Bayık, \"Ya baş eğecekler ya da baş verecekler\' söylemine Kürtlerin vereceği cevap şudur: Ya Kürt sorunu çözülerek Kürtler özgür ve demokratik yaşama kavuşacak ya da AKP iktidarı baş aşağı çakılacaktır\" ifadelerini kullandı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 13212 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:18:31:58
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x