Meclis Başkanı, Öcalan önergesini iade etti

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, PKK Lideri Abdullah Öcalan\'ın durumuna ilişkin verilen soru önergesini işleme koymayarak iade etti.

27.08.2016, Cts - 07:30

Meclis Başkanı, Öcalan önergesini iade etti
Haberi Paylaş

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, PKK Lideri Abdullah Öcalan\'ın durumuna ilişkin verilen soru önergesini işleme koymayarak iade etti. Önergenin iade edilmesine \"darbe konusunda yapılan değerlendirmeler\" gerekçe gösterildi.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, HDP Bitlis Milletvekili ve aynı zamanda PKK Lideri Abdullah Öcalan\'ın eski avukatlarından olan Mizgin Irgat tarafından İmralı ve Öcalan\'a ilişkin verdiği soru önergesini iade etti. Irgat tarafından 22 Temmuz tarihinde verilen önergeyi işleme almayan Meclis Başkanı, önergeyi şu gerekçelerle önergeyi iade etti:

\"TBMM İçtüğü\'nün 96\'ıncı maddesine göre soru; kısa, gerekçesiz ve kişisel görüş ileri sürülmeksiniz, kişilik ve özel yaşama ilişkin konuları içermeyen bir önerge ile açık ve belli konular hakkında bilgi istemekten ibarettir.

İlgili önergenizin giriş kısmının birinci paragrafında İçtüzük hükümlerinde belirtilen nitelikleri taşımadığından önergeniz işleme konulmamış ve ekte iade edilmiştir. Söz konusu kısım çıkarıldığı veya İçtüzük hükümlerine uygun olarak yeniden düzenlendiği taktirde önergeniz işleme konulabilecektir.\"

Duruma tepki gösteren Mizgin Irgat, önergenin iade edilmesinin, devletin \"yürütme, yasama, yargısıyla\" İmralı\'ya yönelik \"bir sistem uyguladığını\" belirterek, \"Öcalan ile hangi gerekçelerle görüşme yaptırılmıyorsa, aynı gerekçeyle önerge de iade edilmiştir\" dedi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan\'dan 5 Nisan 2015 tarihinden beri haber alınamıyor.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 8564 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:21:56:08
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x