PKK: AKP destekçisi Kürtlerden hesap sorulacak

PKK yöneticilerinden Muzaffer Ayata, AKP\'yi destekleyen Kürtler\'den hesap soracaklarını söyledi. Ayata, Leyla Zana\'nın \"HDP\'li Kürtler siyasi, AKP\'dekiler duygusal Kürt\" açıklamasını da eleştirdi.

23.01.2016, Cts - 20:47

PKK: AKP destekçisi Kürtlerden hesap sorulacak
Haberi Paylaş

PKK yöneticilerinden Muzaffer Ayata, Yeni Özgür Politika\'da yayımlanan yazısında, Kürt halkının uzun yıllar yabancı işgali altında kaldığını, bu yüzden birlik olmayı başaramadığını ve kan kaybettiğini belirtti. Bu dönemlerde Kürtler içerisinde çıkarları esas alan kişilerin çoğaldığını ve bu yüzden Kürtlere \"haini bol halk” denildiğini belirten Ayata bu durumun 1970’lerden sonra değiştiğini kaleme aldı.

Türk devletinin geçmişte Kürtlere yapılan zulümlerden dersler çıkararak daha kapsamlı bir şekilde saldırdığını belirten Ayata, bunun altında yatan sebebin Türk devletinin Kürtleri Türkleştirme projesi olduğunu söyledi.

Türk devletinin Kürtleri Türkleştirme projesinden vazgeçmediğini belirten Ayata “Bütün bu düşmanlıklar ve yıkımlar, katliamlar olurken kendine parti-örgüt diyen bir kısım Kürtlerden bir ses çıktı mı? Hayır. Direniş saflarına, halkın yanına geçmediniz, bari suç ortağı olmayın. AKP\'den ayrılın.” dedi.

Erdoğan’ın “Biz Kuzey Irak\'ta hata yaptık, Suriye\'de aynısını yapmayacağız. Etrafımızda bir Kürt kuşağı oluşmasına izin vermeyiz\'\' sözlerine değinen Ayata, bu yüzden Türk devletinin, Kürtlerin Cenevre-3 toplantısına katılmaması için lobi yaptığını söyledi.

Leyla Zana’nın “HDP\'li Kürtler siyasi, AKP\'dekiler de duygusal Kürt” açıklamalarını eleştiren Ayata “Nerede AKP\'de böyle Kürtler! Cizre bir yerden topa tutulurken, Silopi yerle bir edilirken, cenazeler sokaklarda yatarken bu duygusal Kürtlere ne oldu? Bunlarda ruh ve insanlık, bir Kürt damarı olsaydı katliamcıların saflarında olurlar mıydı? “ dedi.

Ayata “Kürt halkı katliam altındayken, demokratik güçleri bastırılıp faşizm dayatılırken hala AKP\'de kalmak, AKP\'yi desteklemek açık ki bu suçlara ortak olmaktır. Hainler muhtemelen kendilerinden hesap sorulmayacağını, böylece önlerine atılan kemiklerle beslenmeye devam edeceklerini düşünüyorlar. Ama direniş yenilirse, bunların artık Kürdistan\'da bir geleceği olmayacak. Hepsi ihanetle ve lanetle anılacaklardır. Bu halk bugünlerini ve bu hainleri hiç unutmayacaktır.” sözleriyle yazısını sonlandırdı.

PAK: Üç Kürt Kadın Siyasetçinin Katledilmesini Şiddetle Kınıyoruz PAK: Üç Kürt Kadın Siyasetçinin Katledilmesini Şiddetle Kınıyoruz
Nerina Azad
Bu haber toplam: 39223 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:15:39:37
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x