KCK'den ABD'nin 'silah bırak' çağrısına yanıt!

KCK\'nin Avrupa sorumlularından ve kapatılan DEP eski Milletvekili Zübeyir Aydar, barış ve diyalog çağrılarına kıymet verdiklerini, ancak çağrının iki tarafa yapılması gerektiğine söyledi.

08.04.2016, Cum - 07:21

KCK'den ABD'nin 'silah bırak' çağrısına yanıt!
Haberi Paylaş

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass\'in yaptığı, \"PKK\'yi silah bırakmaya çağırıyoruz\" çağrısını değerlendiren KCK\'nin Avrupa sorumlularından ve kapatılan DEP eski Milletvekili Zübeyir Aydar, barış ve diyalog çağrılarına kıymet verdiklerini, ancak çağrının iki tarafa yapılması gerektiğine söyledi.

Aydar, \"ABD arabulucu olsun, bizi ve Türkiye\'yi yeniden bir masada bir araya getirsin. Sorunlarımızı konuşalım, biz buna hazırız\" dedi.

Amerika\'nın Sesi Radyosu Kürtçe servisine ABD Ankara Büyükelçisi John Bass\'ın dün diplomasi muhabirleri ile yaptığı toplantıda söylediği, \"PKK\'yi silah bırakmaya çağırıyoruz\" çağrısını değerlendiren Zübeyir Aydar, barış ve diyalog çağrılarına kıymet verdiklerini söyledi. ABD\'li elçinin açıklamalarını okuduğunu belirten Aydar şöyle konuştu:

\"Barış ve diyalog çağrılarına kıymet veriyoruz. Ama bu sorun sadece açıklamalarla çözülmüyor. Şiddetin sonuçlanmasını ve sorunun diyalog ile çözülmesi çağrısını yapıyor ama bu sorun tek taraflı değil, iki taraflı bir sorundur. Bir taraf biz, diğer taraf Türkiye devletidir. Daha önce de Amerikalı yetkililerin savaşın durdurulması ve tarafların masaya gelmesi konusunda çağrıları vardı. Biz bu tür çağrıların iki taraflı olmasını istiyoruz. Eğer Türkiye devleti hazır ise biz de hazırız.\"

Amerika Türkiye\'yi ikna etsin

Zübeyir Aydar, John Baas\'ın Ankara\'da olduğunu ve Türkiye ile Ankara\'nın ilişkilerinin çok iyi olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

\"Bir masa kursunlar biz iki taraf bu masaya oturalım. Amerika bu konuda arabulucu olsun. İki tarafı yan yana getirsin biz o masada konuşalım. Biz ABD\'nin arabuluculuğunda bir diyaloga hazırız. Çatışmaların durdurulması iki taraflı olsun ve diyaloglar da çözüme yönelik olsun. Çatışmanın sorumlusu biz değiliz. Bir yıldır sayın Öcalan ile görüşmeleri kesen ve çatışmaları başlatan Türkiye devletidir. Amerika\'nın Türkiye\'yi ikna etme imkanları vardır. Biz bugün yaşananları kabul etmiyoruz. Biz sorunun çatışma ve savaş ile çözmek istemiyoruz. Bu Türkiye\'nin tercihidir, biz de buna sonuna kadar direneceğiz. Bu çatışmaların zararlarını biliyoruz ama başka çaremiz yoktur.\"

Nerina Azad
Bu haber toplam: 17514 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:01:09:41
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x