PKK'den Bağlar'da okula yapılan saldırıyla ilgili açıklama

Bağlar’daki okula yönelik saldırıya ilişkin PKK\'den bugün bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada okulda yaşanan patlamanın Türk istihbarat güçleri tarafından yapıldığı iddia edildi.

23.01.2016, Cts - 13:37

PKK'den Bağlar'da okula yapılan saldırıyla ilgili açıklama
Haberi Paylaş

Dün karne töreni sırasında Bağlar\'da bir okulda patlama meydane gelmiş ve 5 öğrenci yaralanmıştı. PKK patlamayla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada saldırının Türk istihbarat güçleri tarafından yapıldığı iddia edildi.

Açıklamada \"Kesinlikle bu olayla ne PKK’nin ne de PKK’nin herhangi bir bileşeninin ilgisi yoktur\" denildi.

PKK\'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘’Kürdistan’da her gün sivil insanları katleden, son 6 ayda onlarca Kürdistanlı çocuğu öldüren Türk devletine karşı vicdanlı akademisyenlerin bildirileri, uluslararası güçlerin bir takım açıklamaları, AKP rejiminin gerçek yüzünü ortaya çıkarmaya başlamıştır. Özellikle de bu konuda gündemin çok canlı olduğu ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in Türkiye’ye geldiği bir günde Amed’de çocuklara dönük bomba atmanın çok manidar olduğu açıktır.

Pkk’nin Bu Tür Olayları Yapması Mümkün Değil

PKK Hareketinin bu tür saldırıları yapmasının mümkün olmadığının ifade edildiği açıklama şöyle devam etti:

\"Herkes şunu bilmeli ki, kitlesinin yüzde 90’ının bizim taraftarımız olduğu Bağlar gibi bir yerde ne PKK, ne PKK gençliği ve ne de hiçbir yurtsever kurumun bu olayı yapmış olması asla ve asla mümkün değildir. Başta Amed halkı olmak üzere, tüm Kürdistan ve Türkiye halkları ile demokratik kamuoyu emin olmalı ki bu olay Türk Gladiosu’nun gerçekleştirmiş olduğu bir olaydır. Cizre’de, Sur’da her gün çocuklarımızı öldürenler, Amed’de Tahir Elçi’yi katledenler, bu bombayı da oraya atmışlardır.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 25175 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:12:42:22
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x