PKK'nin Erbil gösterisi 'şiddet eylemine' dönüştü

PKK sempatizanları, Kürdistan Bölge başkenti başkent Erbil’deki Birleşmiş Milletler (BM) ofisi önünde yaptıkları gösteride Polis ve Rûdaw ekibine saldırdı.

07.02.2016, Paz - 11:00

Haberi Paylaş

Bugün Kürdistan Bölge başkenti Erbilde toplanan PKK sempatizanları, Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasını, Kuzey Kürdistan’da “özyönetim”in desteklemesini ve Kürdistan Bölgesi’ndeki Türk kurumlarının kapatılmasını talep etti.

Göstericiler BM ofisinin önünde set kuran Polis barikatını aşmak isteyince polisle aralarında arbede yaşandı. Yaşanan Arbedede 3 Polis memuru yaralanırken, Olay yerinde bulunan Rudaw Medya grubu muhabiri ve kameramanı da göstericiler tarafından tartaklandı.

Rûdaw muhabiri Kurdistan Hasan “Haberi yaptığımız sırada, bir grup gösterici saldırdı ve elimden yaralandım” dedi. Görevli polisler tarafından bir kabine alındıklarını Söyleyen Hasan, cep telefonu ve bazı malzemelerinin PKK’li göstericiler tarafından alındığını söyledi.

Rûdaw: PKK’nin tahrik ve yasaklamalarını kınıyoruz!

Rudaw\'dan yapılan açıkalma da \"Ekimize karşı yapılan saldırıyı kınıyor ve sorumlulukların ortaya çıkarılmasını bekliyoruz\" denildi.

Açıklama da, PKK’den, Rûdaw’a karşı uyguladığı yasaklamalara ve kışkırtmalara son vermesini talep ediyoruz ifadellerine yer verilirken Özellikle de Batı Kürdistan ve hakim olduğu diğer bölgelerde PKK\'ni basın yasaklamalarına vurgu yapıldı.

Rudaw\'ın açıklaması \"Basın özgürlüğünü kısıtlamak, PKK’nin ağzından düşürmediği “demokrasi” ve “özgürlük” gibi kavramlarla hiç bağdaşmıyor\" şeklinde son buldu.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 14151 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:11:03:32
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x