Sur'da 'bordo bereli' yüzbaşı öldürüldü

Türkiye Genelkurmay Başkanlığı Sur\'da yaralanan bir askerin dün gece saatlerinde yaşamını yitirdiğini açıkladı. İdil\'de çıkan çatışmada da 1 asker yaşamını yitirirken, Sur\'da yaşamını yitiren askerin \"Bordo Bereliler\" olarak anılan jandarma özel harekat timinde görevli yüzbaşı Fatih Yaşar olduğu öğrenildi.

10.02.2016, Çar - 09:27

Sur'da 'bordo bereli' yüzbaşı öldürüldü
Haberi Paylaş

Diyarbakır\'ın Sur ilçesinde dün devam eden operasyonlar sırasında Jandarma Özel Harekat birliğinde görevli Yüzbaşı Fatih Yaşar yaşamını yitirdi. Öte yandan Türk basınının iddiasına göre, Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün akşam Suriye’den Türkiye\'ye geçmeye çalışan PKK’lilerin açtığı ateşte ise 1 asker yaşamını yitirdi.

Diyarbakır\'ın, 2 Aralık\'tan bu yana 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur ilçesinde ‘sözde’ barikatların kaldırılması ve hendeklerin kapatılması için operasyonlar sürüyor. Operasyonların devam ettiği Çiftehan Sokak\'ta dün gece geç saatlerde çıkan çatışmada Bordo Bereli Yüzbaşı Fatih Yaşar\'ın yaşamını yitirdiği öğrenildi. Yüzbaşı Yaşar\'ın keskin nişancı tüfeği ile açılan ateşle öldürüldüğü belirtilirken, bölgede operasyonların devam ettiği kaydedildi.

Gece yapılan saldırıda yaşamını yitiren Yüzbaşı Fatih Yaşar\'ın Sur operasyonuna destek amacıyla birliğiyle beraber başka bir ilden kente geldiği öğrenildi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 10214 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:15:03:37
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x