Türk savaş uçakları gerilla alanlarını bombaladı

Dün, PKK liderlerinden Murat Karayılan\'ın, \"Türkiye, Rojava\'ya müdahale ederse biz de Türkiye\'ye müdahale ederiz\" açıklamasının ardından bugün TSK\'ya ait savaş uçaklarının Güney Kürdistan\'da bulunan PKK kamplarını vurduğu bildirildi.

30.06.2015, Sal - 13:48

Türk savaş uçakları gerilla alanlarını bombaladı
Haberi Paylaş
PKK\'ye yakınlığıyla bilinen ANF\'de yer alan habere göre; PKK tarafından yapılan açıklamada, \"Bugün sabah 09.10 ile 13.00 saatleri arasında Medya Savunma Alanları\'na bağlı Avaşin bölgesinin, Şehit Rahime, Şehit Bager, Şehit Erdal, Şehit Gafur, Şehit Afad ve Şaxê Nêriya alanlarına yönelik olarak TC ordusuna bağlı çok sayıda savaş uçağı tarafından bir bombardıman gerçekleştirilmiştir. Sabah saat 06.00 itibarıyla Oramar (Dağlıca) Karakolu\'ndan da aynı alanlara dönük yapılan tank, havan ve obüs atışlarıyla da desteklenen bu saldırılar sonucunda Şehit Gafur Tepesi ve Şaxê Nêriya alanlarında yangın çıkmış ve bu yangın halen devam etmektedir. Yapılan saldırı sonucunda şu ana kadar güçlerimizin herhangi bir kaybı söz konusu değildir. \" ifadeleri kullanıldı.

PKK\'nin saldırıya karşı misilleme yapabileceği de belirtilen açıklama da. \"Kürdistan Halk Savunma Güçleri olarak Medya Savunma Alanlarımıza yönelik yapılan bu saldırılara karşı misilleme hakkımızın saklı olduğunu belirtiyor, tüm demokratik kamuoyunu ve yurtsever halkımızı bu ve benzeri saldırılara karşı duyarlı ve dikkatli olmaya çağırıyoruz.\" ifadelerinin yer aldığı açıklamada ayrıca \"Türk ordusu, yapmış olduğu bu son bombardıman ile ateşkesi tek taraflı olarak tümden bitirmiştir” ifadelerine yer verildi.

TSK\'den şu ana kadar konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 6405 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:22:08:44
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x