Ve korkulan oldu: PKK yine kardeş kanı döktü

PKK gerillalarının bugün sabah saat 08:00 sularında Keleşin alanında bulunan KDP-İ peşmergelerine yönelik saldırı başlattığı ve 2 peşmergenin yaşamını yitirdiği bildirildi.

24.05.2015, Paz - 06:58

Ve korkulan oldu: PKK yine kardeş kanı döktü
Haberi Paylaş
İki haftadan bu yana, Ferinaz Xosrewani\'nin intiharı sonrasında İran rejiminin Doğu Kürdistan halkına yönelik faşist uygulamalarına bir cevap verebilmek için İran Kürdistan’ına geçmek için Kandil ve Keleşin alanında bulunan KDP-İ Peşmergeleri PKK’nin anlamsız engellemesi ile karşılaşmış ve geçişlerine izin verilmemişti.

Bu durumu değiştirmek için yapılan tüm görüşmeler hiçbir sonuç vermedi ve en son dün PKK alt düzeyde bir temsilci göndererek KDP-İ güçlerinin alandan derhal ayrılmalarını talep ederek, ayrılmadıkları taktirde saldıracakları tehdidinde bulundu.

KDP-İ Peşmergeleri halklarına destek verebilmek için başka şanslarının olmadığını ve böylesi bir dayatmayı kabul etmeyeceklerini belirterek alanda bulunmayı sürdürme kararı aldılar.

Sabah saatlerinde telefonla görüştüğümüz alanda bulunan KDP-İ yöneticisi PKK’nin sabah saat 08:00 sularında kelaşin, Xınere ve seqer alanlarında üç koldan saldırı başlattığını, bu ani ve beklenmedik saldırı karşısında ilk anda iki arkadaşlarının yaşamını yitirdiği, saldırının halen devam ettiğini ve kendilerini savunmak durumunda olduklarını üzülerek bize ifade etti.

Gelişmeleri daha sonra vermeyi sürdüreceğiz…

***

Nerina Azad
Bu haber toplam: 22688 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:08:38:11
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad