Abdülkadir Selvi: 'Çözüm Süreci Ağza Bile Alınmayacak'

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, Yeni kurulan 65. Hükümet’in yol haritasına ilişkin bir takım bilgiler verdi.

26.05.2016, Per - 08:11

Abdülkadir Selvi: 'Çözüm Süreci Ağza Bile Alınmayacak'
Haberi Paylaş

PKK ile mücadelenin sürdürülmesi nedeniyle yeni bir çözüm sürecinin ağza dahi alınmayacağını söyleyen Selvi, Avrupa Birliği’nin Terörle Mücadele Yasası’nda değişiklik yapılmasını istemesi nedeniyle AB ile ilişkilerin rölantiye alınacağını ifade etti.

Abdülkadir Selvi’nin bugün yayımlanan “Yeni dönemin yol haritası” başlıklı yazısıdaki ilgili kısım şöyle:

MKYK’da başkanlık sistemini AKP’nin birinci önceliği olarak belirleyen üyeler, ikinci sıraya ise terörle mücadeleyi yerleştiriyorlar. Terörle mücadelenin çerçevesi çiziliyor: “Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü korunmalı. Ancak dağda son terörist kalana kadar bu mücadele sürdürülmeli. Ama terörle mücadele ederken halkın rahatsız edilmemesi gerekiyor. Bu mücadeleyi halkı kazanarak yapmalıyız.”

Terörle mücadele söz konusu olunca hemen onun alt başlığı olarak çözüm süreci gündeme geliyor. Kabinedeki değişikliğe etkisi ne kadar olmuştur, tartışma konusu ama MKYK üyeleri, “Terörle mücadele edilirken çözüm süreci gündeme getirilmemeli” diyorlar. Çözüm sürecini Türkiye’ye kazandıran AKP’de önemli bir kırılma. Ancak şehit cenazelerinin geldiği, şehir savaşlarının yaşandığı bir dönemde zamanın ruhunu yansıtan bir değerlendirme.

Bu durumda terörle mücadele ön plana çıkarılacak, çözüm süreci uzun bir süre gündeme getirilmeyecek. Hatta ağızlara bile alınmayacak.

Yazının tamamı için tıklayın...

Nerina Azad
Bu haber toplam: 11568 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:08:00:50
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x