Akdoğan: Hedef Erdoğan’la Öcalan'ı Devre Dışı Bırakmak

Türkiye Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), “Çözüm sürecinin mimarı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef tahtasına koyduğunu” ve PKK lideri Abdullah Öcalan’ı devredışı bırakmaya çalıştığını ileri sürdü. \n

02.06.2015, Sal - 06:21

 Akdoğan: Hedef Erdoğan’la Öcalan'ı Devre Dışı Bırakmak
Haberi Paylaş
Türkiye Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), “Çözüm sürecinin mimarı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef tahtasına koyduğunu” ve PKK lideri Abdullah Öcalan’ı devredışı bırakmaya çalıştığını ileri sürdü.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Habertürk televizyonunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Akdoğan, HDP\'nin barajı aşmaması durumunda “çözüm süreci”ne dahil olup olmayacağının sorulması üzerine, AK Parti güçlü bir şekilde iktidar olursa kesinti yaşanmayacağını ifade eden Akdoğan, şunları söyledi: “Bunu yapabilecek tek aktör AK Parti. Kim olmazsa bu olmaz sorusu sadece AK Parti ile cevap bulur. İmralı\'ya gidenler arasında milletvekili olmayanlar da var. Bu süreç başladığında HDP barajı geçmiş, Meclise girmiş filan da değildi. Gerekirse HDP rol alabilir. Ama şu anda öyle bir makas değiştirdiler ve öyle bir iş birliğine gittiler ki bu “çözüm süreci”nin hayrına olan bir işbirliği değil.”

Akdoğan, \"HDP, Çözüm Süreci bağlamında ana aktör olan AK Parti\'yi, sürecin baş mimarı olan Tayyip Erdoğan\'ı karşıya koydu, hedefe koydu. Onu devirmeye dönük bir senaryonun parçası olarak kendisini kullandırtıyor\" dedi.

Akdoğan, \"Selahattin Demirtaş\'ı parlatmaya çalışanlar acaba İmralı\'yı nasıl devredışı bırakırız hesabı içindeler. Her halükarda biz bu süreci yapacağız. Bu yaz aylarında önemli bir noktaya geleceğimize inanıyorum\" dedi.

HDP Eşbaşkanı Demirtaş\'ın \"PR (Halkla ilişkiler) objesine dönüşmüş\" durumda olduğunu vurgulayan Akdoğan, şöyle devam etti: \"Diğer partiler para veriyor, reklam filmi oynatıyor. Adeta oyun hamuru gibi yoğurup duruyorlar. Bu Tayyip Erdoğan\'a karşı bir hamle gibi görülüyor ama İmralı\'ya karşı kullanıyorlar. Bunlar hiçbir zaman çözüm sürecinin dostu çevreler olmadı.\"

AK Parti\'nin ciddi bir yüzdeyle iktidar olacağını, hiçbir partinin de koalisyon kuramayacağını dile getiren Akdoğan, HDP ve CHP\'nin aynı kafa yapısında, sol çizgiden gelip sol olmayı beceremeyen ulusalcı, etnik milliyetçi çizgide olduğunu belirtti.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3621 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:20:32:26
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x