AKP'den PKK'ye 'çatışmayı yumuşatın, müzakere olabilir mesajı' iddiası

Bugün Hürriyet\'te Abdülkadir Selvi\'nin iddialarının tam tersi ANF\'den geldi. AKP\'nin PKK\'ye \"çatışmaları yumuşatması ve müzakerelerin başlayabileceği\" yönünde mesaj gönderdiği ileri sürüldü.

18.04.2016, Pts - 07:19

AKP'den PKK'ye 'çatışmayı yumuşatın, müzakere olabilir mesajı' iddiası
Haberi Paylaş

ANF\'den Doğan Çetin\'in haberine göre, Hakkari\'de bir heyet üzerinden PKK\'ye çatışmaları yumuşatma çağrısı yapıldı.

Hükümet ve Vali talimatıyla yapıldığı ileri sürülen bu çağrıya ilişkin Çetin şu ifadeleri kullandı:

Gever’de çatışmalı süreçler başlamadan önce ‘Hakkari inisiyatifi’ olarak kendilerini tanıtan bir grubun operasyonların durdurulması için Vali ile temasa geçtiği ve tabi devletin ‘kahraman’ valisinin de bu heyeti muhatap almayıp “teslim olsunlar operasyonları durdururuz” dediği iddia edilmişti. Benim aldığım bilgiler ise biraz farklı. Evet, kendilerine Barış için Hakkari girişimi gibi bir ad verip yerel bir İnisiyatif alan bir grubun olduğu doğru. Bu grup iyi niyetle, yaşanan gelişmeler karşısında rol oynamak adına çaba sahibi olmak istiyor. Bunun içinde kimi siyasetçiler, kimi oda ve sendika başkanları ve Hakkari’nin ileri gelenleri de var. Ama grubun çalışması Vali ile Türk basınına yansıdığı gibi bir görüşmeden ibaret değil. Aksine bizzat Hakkari Valisi İçişleri bakanlığının garantörlüğü ve teşviki ile bu gruptan talepte bulunuyor. PKK ile görüşmelerinin önünün açılacağı mesajlarının dağa iletilmesi rica ediliyor. Heyetle görüşen Hakkari valisi içişleri bakanlığının bilgisi ve onayı temelinde Kandile dağa gitmelerini ve PKK’den süreci yumuşatmalarını istemelerini rica ediyor bunun müzakere koşullarını geliştireceği taahhüdünde bulunuluyor. Bu konuda girişimde bulunan heyet tam bu sıralarda Kürdistan’da AKP’nin geliştirdiği katliam ve saldırılardan ötürü görüşmelerinde istediği sonucu alamıyor. Hakkari’ye geri döndüklerinde ise bu tip taleplerin aldatıcılığının farkına varıyor. Gerçek bu! Heyet ise Hakkari’ye döner dönmez Türk basınında “bir heyetin –ki bu heyet kendileri oluyor- Hakkari valisi ile çatışma ve operasyonların durdurulmasını istediği ama Hakkari valisinin tam bir devlet adamı gibi heyete tavır aldığı” yazılıp çizilmişti.

PKK’ye yönelik AKP’nin oyalama ve mücadele eder pozisyondan düşürmeye yönelik AKP’nin etraftan bu tip hileleri birden çok. Buna benzer bir biçimde MİT’in teşviki ile PKK’den süreci yumuşatın, şehir eylemlerini durdurun, ileride görüşmeler olabilir biçiminde girişimlerin olduğu bilgisini de edindim.

Hürriyet\'ten Abdülkadir Selvi de bugün PKK\'nin \"çözüm süreci\" için 7 mesaj gönderdiğini ileri sürmüştü.

Mesrur Barzani, İtalya heyetiyle Musul'u görüştü Mesrur Barzani, İtalya heyetiyle Musul'u görüştü
Nerina Azad
Bu haber toplam: 11609 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:06:45:36
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x