Avni Özgürel: Barzani Kandil ile Ankara arasında arabulucu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın isimlerden gazeteci-yazar Avni Özgürel, Kürdistan Başkanı Mesud Barzani’nin Kandil ve Ankara arasında arabulucu olabileceğini belirtti.

23.08.2016, Sal - 19:01

Avni Özgürel: Barzani Kandil ile Ankara arasında arabulucu
Haberi Paylaş

Türkiye temasları kapsamında bugün Ankara’ya gelerek Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’la görüşen Mesud Barzani’nin ziyaretiyle ilgili olarak konuşan gazeteci-yazar Avni Özgürel, bu ziyarette PKK meselesinin önemli yer tutacağını söyledi. Özgürel, “Barzani Türkiye’nin bölgedeki en güçlü müttefiki” dedi.

Kürdistan 24’e konuşan Özgürel Barzani-Erdoğan görüşmesinin önemli gündemlerinden birinin PKK meselesi olacağını belirterek, Barzani’nin yeni bir çözüm süreci konusunda yeniden arabulucu bir rol oynayabileceğini vurguladı.

Özgürel, “Sayın Barzani gelmeden önce Kandil’in, Türkiye’ye iletmek üzere kendisine mesaj göndermiş olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen buradan döndüğünde de o da buradan aldığı bazı mesajları oraya iletecektir” diye konuştu.

Önce güven sorunu aşılmalı

KCK’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı “Türkiye’nin adım atması halinde barışa hazır oldukları” açıklamanın önemli olduğunu ve Ankara tarafından da önemseneceğini ifade eden Özgürel, ancak ortada büyük bir güven sorunu olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “PKK defalarca açıklamalar yaptı sözler verdi. Türkiye önemli adımlar attı ancak PKK verdiği sözleri tutmadı. Dolayısıyla hem devlet ve hükümet hem de toplum nezdinde PKK’ye yönelik büyük güvensizlik söz konusu. Öncelikle bu güven sorununun aşılması gerekir.”

Nerina Azad
Bu haber toplam: 13547 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:02:32:07
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x