Başkan Barzani'den Ankara temasları ve Çözüm Süreci açıklaması

Başkan Mesud Barzani, Ankara\'daki temasları kapsamında bir basın toplantısı düzenledi.

24.08.2016, Çar - 10:41

Başkan Barzani'den Ankara temasları ve Çözüm Süreci açıklaması
Haberi Paylaş

Ankara’da basın toplantısı düzenleyen Başkan Barzani, Türkiye’de ‘Çözüm Süreci’ için girişimlerini sürdüreceklerini belirterek “Çözüm sürecinin başlaması noktasında ben ümitliyim ve umut ediyorum kısa bir süre içerinde çözüm süreci tekrar başlayacaktır” dedi.

Geçmişte hoş olmayan bazı olayların yaşandığını ve bunun da çözüm sürecini bir çıkmaza soktuğunu belirten Başkan Barzani, “Çözüm sürecini çok önemli bir konu olarak görüyoruz. Umutsuz değiliz, girişimlerimizi de sürdüreceğiz ancak maalesef gerdide kalan sürede çok olumsuz olaylar yaşandı. Umuyoruz ki bir gün barış süreci yeniden başlar” dedi.

Başkan Barzani dün gerçekleşen görüşmelerde, ekonomi, siyaset ve güvenlik konularında birçok konuda Türkiye ile görüştüklerini belirterek, IŞİD ve Musul operasyonu ile bölgesel gelişmelerin de ele alındığını belirtti.

Darbe girişimine karşı Türkiye hükümetine yönelik desteklerini yineleyen Barzani, “15 Temmuz askeri darbe girişimine karşı mücadele eden Türkiye halkını ve Türkiye hükümeti yetkililerini kutlarım” ifadesini kullandı.

Başkan Barzani ayrıca Gülen okullarıyla ilgili olarakta \"Toplantı\'da Gülen\'e ait Kürdistan\'daki okulların durumunu konuştuk. Orada eğitim alan öğrencilerin zarar görmeden sorunun çözülmesi konusunda anlaşmaya vardık.\" dedi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 26520 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:11:40:26
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x