Baydemir: En Büyük Kriz HDP Meclis'e Giremezse Ortaya Çıkacak

Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 12 Eylül cuntasının otoriter rejimi korumak için yüzde 10 seçim barajını getirdiğini, bütün hükümetlerin de bu barajı bugüne kadar sahiplendiğini ifade etti.

12.12.2014, Cum - 11:48

Baydemir: En Büyük Kriz HDP Meclis'e Giremezse Ortaya Çıkacak
Haberi Paylaş
Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 12 Eylül cuntasının otoriter rejimi korumak için yüzde 10 seçim barajını getirdiğini, bütün hükümetlerin de bu barajı bugüne kadar sahiplendiğini ifade etti. Baydemir, rejimin en büyük krizinin ise HDP\'nin parlamentoya girememesiyle yaşanacağını ileri sürdü.

\"BÜTÜN HÜKÜMETLER 12 EYLÜL\'ÜN BARAJINI SAHİPLENDİ\"

Baydemir, Kürtçe yayınlanan \'Azadiya Welat\' gazetesinde seçim barajı ile ilgili makale yazdı. Bugüne kadar bütün hükümetlerin, eski otoriter sistem üzerinde kendisini yaşattığını savunan Baydemir, \"AK Parti de, geçmişteki bütün hükümetler gibi eski otoriter rejim sistemi üzerinde varlığını sürdürüyor ve sistemi bırakmıyor\" dedi. Osman Baydemir, 12 Eylül cuntasının otoriter rejimi korumak için yüzde 10 barajını getirdiğini ve bütün hükümetlerin de bu barajı bugüne kadar sahiplendiğini kaydetti.

\"AKP BARAJDAN KOLAY KOLAY VAZGEÇMEZ\"

Baydemir makalesinde, 2002\'den bugüne kadar AK Parti hükümetlerinin seçim barajının varlığı ile Meclis\'te her zaman parlamenter çoğunluğu elinde tuttuğunu savunarak \"Her seçimde yaklaşık 40 Kürt parlamenterinin seçim barajı nedeni ile AKP\'ye geçtiğini söyleyebiliriz. Kör keçinin ağzı yeme alışmış, bundan dolayıdır ki AKP kolay kolay barajdan vazgeçmez.\" dedi.

\"ASIL KRİZ HDP MECLİS\'E GİRMEZSE ÇIKACAK\"

Baydemir sözlerini şöyle sürdürdü;

\"Yalnız bugün rejimin en büyük krizi, HDP parlamentoya giremezse ortaya çıkacak. Rejimin devamlığı ve korunması için oluşturulan o baraj sistemi, bugün bir kriz olarak toplumun belası haline gelmiş. Yani devlet ve Kürt muhalefeti Kürtsüz bir parlamento krizine ne kadar hazırlar? Bu tartışmanın devam etmesi gerekiyor.\"

Nerina Azad
Bu haber toplam: 11211 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:14:52:31
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x