Buldan: İç Güvenlik Paketi’nin bazı maddeleri değişecek

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan \"İç Güvenlik Paketi\'yle ilgili bazı değişiklikler yapılacak. Ondan sonra PKK kongre için toplanacak\" dedi.

01.03.2015, Paz - 12:10

Buldan: İç Güvenlik Paketi’nin bazı maddeleri değişecek
Haberi Paylaş
HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan “İç Güvenlik Paketi’yle ilgili bazı değişiklikler yapılacak. Ondan sonra PKK kongre için toplanacak” dedi.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan “İç güvenlik paketiyle ilgili bazı değişiklikler yapılacaktır. Geçen maddeler tekrar ele alınabilecek ve değiştirilebilecek. Bizim itiraz ettiğimiz haliyle çıkmayacak.” dedi.

Buldan, HDP ve hükümet heyetleri tarafından dün açıklanan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın “silahsızlanma” çağrısı ile ilgili değerlendirmede bulundu.

“Dünkü ortak açıklamaya yeni bir yol haritası diyebiliriz. Üzerinde müzakere yapılması için mutabakat sağlanan 10 madde konusunda anlaşma sağlanırsa PKK kongresini toplayacak. Ondan sonra yeni bir Türkiye’ den söz edebiliriz” diyen Pervin Buldan, açıklamasının devamında, “İç güvenlik Paketi’nde bazı değişiklikler yapılabilecek. Kabul edilen ve bizim itiraz ettiğimiz maddeler üzerinde değişklikler ele alınabilecek. İtiraz ettiğimiz şekliyle çıkmayacak” ifadelerini kullandı.

Pervin Buldan’ın açıklamasından sonra yine İmralı heyetinde bulunan HDP’li İdris Baluken de bir açıklama yaptı. Baluken, “İmralı görüşmesinin notları Kandil’e gitti. Bugün ulaşmış olması lazım.” dedi.

Baluken, “İmralı’ya yapılacak bir sonraki ziyarette izleme komitesinin de olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3004 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:18:42:53
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x