Cemil Bayık'tan Öcalan şartı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bayık, PKK lideri Abdullah Öcalan\'ın özgürlüğü olmadan ne müzakereden ne de çözüm sürecinden söz edilemeyeceğini söyledi.

11.06.2015, Per - 13:02

Cemil Bayık'tan Öcalan şartı
Haberi Paylaş
Cemil Bayık, Azadiya Welat ve Yeni Özgür politika gazetesine Kürtçe olarak yazdığı makalede, “Önder Apo özgürleşmediği müddetçe Kürt halkına ve Özgürlük Hareketi\'ne yönelik saldırıların sonlandırıldığından söz edilemez. Bundan sonraki gelişmelerin nasıl bir seyir izleyeceği Önder Apo\'nun özgürleşip özgürleşmeyeceğine bağlıdır” ifadelerini kullandı.

Cemil Bayık, “Önder Apo\'nun demokratik ulusa dayandırdığı HDP projesi hem Türkiye \'nin demokrasi güçlerini, hem de Kürt halkının demokrasi ve Özgürlük Mücadelesi\'ni güçlendirmiştir” diye yazdı.

“Kürdistan\'da HDP’nin oy patlaması yapması, Önder Apo\'nun doğru ideolojik ve politik yaklaşımının sonucudur” diyen Bayık şöyle devam etti: “Kürt halkı bu seçim başarısıyla Önder Apo\'ya bağlılığını bir daha ortaya koymuş ve baş müzakereci olarak desteğini tam verdiğini ortaya koymuştur. Kürt sorununun çözümünde kim muhatap, kim siyasal temsilci bir daha dosta ve düşmana gösterilmiştir. Halkımız Kürt Halk Önderinin özgürlüğünü istemektedir. Kürt sorunu çözülmek isteniyorsa bu Önderliğin özgürlüğü şarttır.\"

Nerina Azad
Bu haber toplam: 4937 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:22:52:23
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x