Davutoğlu: HDP ve Kandil tereddütlü

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, “çözüm süreci”nde psikolojik ve yasal eşiklerin aşıldığını, aşılamayan tek şeyin HDP ve Kandil’in tereddütleri olduğunu söyledi.\n

03.05.2015, Paz - 14:33

Davutoğlu: HDP ve Kandil tereddütlü
Haberi Paylaş
Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, “çözüm süreci”nde psikolojik ve yasal eşiklerin aşıldığını, aşılamayan tek şeyin HDP ve Kandil’in tereddütleri olduğunu söyledi.

Almanya\'daki temasları sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, “çözüm süreci”ne ilişkin şunları söyledi:

“Çözüm sürecinin topluma mal oldu. ‘Süreç durdu’ demek doğru değil. Bu konuda psikolojik ve yasal eşiklerin aşıldı. Aşamadığımız tek şey HDP ile Kandil\'in sürekli tereddüt ve dar hesapla bu süreci kendine yontma çabası.”

PKK\'nin 2013 Mayıs\'ında silah bırakması gerektiğini belirten Davutoğlu, “O zaman da Gezi olayları çıktı. Gezi\'den sonra Kandil sürekli erteleme ve yeni talepler gündeme getirdi” diye konuştu.

HDP\'nin ve paydaşlarının yol ayrımında olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Seçime giderken silah bırakmayacağım demek silahı şantaj olarak kullanmaktır. Çözüm süreciyle ilgili kimse tereddüt etmesin. HDP\'nin seçimden sonra barajı aşamazsa bir meşruiyet tartışması açması da doğru olmaz” dedi.

Ahmet Davutoğlu, Fethullah Gülen ile 2013\'te yaptığı görüşmeye ilişkin de önemli mesajlar verdi.

Davutoğlu’ya 2013 yılında Pensilvanya\'da Fethullah Gülen\'le görüşmesiyle ilgili 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül\'ün \"Sonradan haberim oldu\" sözleri soruldu.

Davutoğlu, \"Gül ile BM Genel Kurulu için New York\'taydık. Ben hafta sonu ayrılarak Pensilvanya\'ya geçtim. Görüşme öncesi ve sonrasında ona bilgi verdim\" dedi.

Davutoğlu görüşmede Gülen\'e, \'\'Türkiye\'ye dönmeniz, iletişime açık olmanız şüpheleri giderir. Türkiye\'de olmamanız iletişimi zorlaştırıyor\" dediğini de aktardı. Nezaket çervesinde görüşlerini aktardığını söyleyen Davutoğlu, \"Paralel yapı bu görüşmeyi kaydettiyse açıklasınlar\" diye konuştu.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2349 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:03:58:26
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x