Demirtaş'tan AP'ye 'Çözüm Süreci' çağrısı

Brüksel\'de bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa Parlamentosu\'na çağrı yaparak \"AP, Türkiye’deki çözüm sürecine dair resmi olarak gözleyen bir misyon üstlenebilir\" dedi.

27.09.2016, Sal - 13:49

Demirtaş'tan AP'ye 'Çözüm Süreci' çağrısı
Haberi Paylaş

Brüksel’de bulunan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, \"Bütün Avrupa kurumları içerisinde Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye’deki süreci çok yakından takip eden, ilgiyle izleyerek anlamaya çalışan en etkili kurum diyebilirim. Bunun biraz daha somuta dönüşmesini istiyoruz. Örneğin, Türkiye’de barış süreciyle, çözüm süreciyle ilgili AP resmi inisiyatifler geliştirebilir\" dedi.

Demirtaş şöyle konuştu:

Bütün Avrupa kurumları içerisinde AP Türkiye’deki süreci çok yakından takip eden, ilgiyle izleyerek anlamaya çalışan en etkili kurum diyebilirim. Bunun biraz daha somuta dönüşmesini istiyoruz. Örneğin Türkiye’de barış süreciyle çözüm süreciyle ilgili AP resmi inisiyatifler geliştirebilir.

Parlamentodaki gruplar kendi aralarında Türkiye’deki çözüm sürecine bir ateşkese barış sürecine nasıl dönülebileceğine dair bir komisyon oluşturup, tek görevi bu olan ve belki de çözüm süreçleri başladığında onu resmi olarak gözleyen, izleyen bir misyon üstlenebilir.

Biz sayın başkana bu konudaki görüşlerimizi de ifade ettik. Çünkü Türkiye’deki çatışma Erdoğan ve AKP’nin savaş taktiği ve bunun üzerine kurulu olan bir gelecek stratejisi. Hem Türkiye’yi hem Suriye ve Irak’ı Kürdistan bölgelerini istikrarsızlaştırıyor. Bu istikrarsızlık Avrupa’nın en uç noktalarına kadar güvenlik sorunu olarak dönüyor, mülteci krizi olarak da dönüyor. Kilidin bütün bu yumağa dönüşmüş grift hale gelmiş sorunlar yumağının çözümünün ilk halkası Türkiye’deki barış sürecidir.

\'Gözaltı, yakalama hatta tutuklamaya varabilen çılgınlıklar Türkiye\'de yaşanabilir\'

Türkiye\'deki gelişmelerden kaygılı olduklarını ifade eden Demirtaş, ülke yönetiminin \'muhalefeti dinlemediğini ve muhalefetin önerilerine kulak tıkadığını\' belirterek şöyle konuştu:

\"Önümüzdeki günlerde partimize ve milletvekillerimize yönelik de girişimler olabilir. Gözaltı, yakalama, zorla getirme hatta tutuklamaya varabilen çılgınlıklar da Türkiye\'de yaşanabilir. HDP\'ye bir kapatılma davası açılabilir mi diye daha ileri bir tartışma yürütülüyor\"

Nerina Azad
Bu haber toplam: 4861 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:05:57:41
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x