Diyarbakırlıların Erdoğan yorumu

Sokağa çıkma yasağının ardından ilk kez Diyarbakır\'a giden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sur ilçesine değinerek esnafın zararının karşılanacağını belirtti.

28.05.2016, Cts - 18:04

Diyarbakırlıların Erdoğan yorumu
Haberi Paylaş

Miting alanında bulunan Diyarbakırlıların Erdoğan\'dan duymayı en çok beklediği şey, çözüm sürecine dair bir açıklamaydı.

\"Burda kuru kuru silah bırakmak olmaz. Betona gömecekler ve kordinatlari verecekler. Bunlar silah bırakmaya alışık. Bir müddet sonra yine gelirler. Biz bu oyunlara gelmeyiz\" diyerek kısa süre içerisinde \'çözüm süreci\'nin olmayacağının sinyallerini verdi.

BBC Türkçe\'den Hatice Kamer ve Burhan Ekinci\'nin haberine göre; Erdoğan\'ın bu sözlerinin miting alanındakileri tatmin etmedi. Alandakilerden biri \"Barışa dair net bir cevap bekledik. Ama operasyonlarin devam edeceğini söyledi. Buradayız ama her an bir patlama olur endişesi ile geldik\" ifadelerini kullandı.

Mitingi alandan değil kent merkezindeki kahvelerden birinde, televizyondan takip eden Şahin adlı bir Diyarbakırlı Ak Parti\'ye oy verdiğini yine de Erdoğan’ın kente gelişinin kendisinde heyecan yaratmadığını belirtiyor ve \"İçimiz kan ağlıyor. Sur\'da insanlar mağdur oldu. Örgütün hendek politikası yanlıştı. Kan dökülerek bir sonuç alınamaz. Böyle giderse kent Filistin’e benzeyecek\" diyor.

Yine aynı kahvedeki bir başka kişi ise \"Çatışma ortamı ayrışmayı getiriyor. Bu sorunun çözümü için iki tarafın da adım atması lazım” ifadelerini kullanırken, Polat “Partiler kendi çıkarları için biz halkın hayallerini heba ettiler. Bizim refahımızı unuttular\" diyor.

Ak Parti Diyarbakir Yenişehir gençlik örgütünde çalışan Zekiye Selki, \"Artık halk bilinçlendi ve çok zorluklar çekildi. Bundan sonra daha huzurlu günler olacağını ümit ediyorum. PKK\'nin tabanda destek kaybettiğine inanıyorum. Halk desteklemeyince de Şehir içinde bombalı eylemler yapıyorlar.\" dedi.

Konuşmanın sonunda Diyarbakır\'da hayatın kısa sürede normale döneceğine dair umutlar pek de yüksek değil. Diyarbakırlıların kimisi Erdoğan’ın hiç değişmediğini hep aynı olduğunu savunurken, kimisi de \"Barışçı Erdoğan, savaşçı Erdoğan oldu\" iddiasında bulunuyor.

Üniversite öğrencisi İsmet, Erdoğan’ın geçmiş yıllara göre ciddi bir değişim yaşadığını söylüyor ve “Savaşa dayalı bir politikaya geldi. Kendi istekleri ve başkanlık için savaş başlattı” diyor.

Şahin de Erdoğan’ın değiştiğini belirtiyor ama bu değişimle ilgili yorumu farklı. O “Bu Erdoğan, eski Erdoğan değil. Ama şartlar ve güncel koşullar onu serleştirdi, otoriterleştirdi” diyor.

Erdoğan, konuşmasında “şehir savaşları” sonrası yıkılan ilçelerden bahsediyor. \"Onlar yıkar biz yaparız\" diyor.

Nusaybinli Ferit, sokağa çıkma yasakları ve operasyon sonrası ilçesini terketmiş. Şimdi Diyarbakır’da kafe işletiyor.

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasının Kürt olarak kendisini doğrudan etkilediğini ifade ederek şöyle devam ediyor: \"Erdoğan bugün Diyarbakır’dayken, Nusaybin’deki evimin fotoğrafı geldi. Yerle bir olmuş. Moloz yığınına dönmüş. Erdoğan demek benim için savaş, yıkım, göç, işsizlik demek. Benim evim top mermisiyle yıkıldı. Bu da devletin yıktığı anlamına geliyor\".

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da bomba patlamasında 16 kişinin yaşamını yitirdiği Tanışık köyüne taziye ziyaretinde bulundu.

Erdoğan ve Yıldırım\'dan Dürümlü\'ye taziye ziyareti

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım 12 Mayıs gecesi PKK’ye ait 15 ton patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirilmesi sonucu 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin yaralandığı Tanışık köyünü gitti

Erdoğan ve Yıldırım burada yaşamını yitiren 16 kişinin yakınlarını taziye evinde ziyaret edip başsağlığı diledi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 17073 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:15:44:20
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x