Perinçek: Newroz mesajını Öcalan değil, Hakan Fidan yazdı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Abdullah Öcalan’ın Newroz mesajının Öcalan’ın tarafından yazılmadığını ve Öcalan’ın Mit’in avucunda olduğunu iddia etti.

24.03.2015, Sal - 15:09

Perinçek: Newroz mesajını Öcalan değil, Hakan Fidan yazdı
Haberi Paylaş
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Sputnik’e yaptığı değerlendirmede Öcalan’ın Newroz mesajını sertçe eleştirdi ve mesajı bir \'psikolojik savaş parçası\' olarak niteledi. Oldukça şovenist ifadeler kullanan Perinçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

\"TSK’ya karşı sürekli yıkıcı bir faaliyet içindeler. Buna direnecek güçler bellidir. Bu, Ergenekon-Balyoz operasyonunda belli oldu; Vatan Partisi yöneticileri ve TSK hedef alındı. Bugün de aynı hedef alma devam ediyor. TSK’yı etkisiz hale getirmeden ve Vatan Partisi’ni çiğnemeden Türkiye’yi bölemezler. Başarısızlığa uğrayacakları kesindir. Türk Milleti, büyük bir millet ve Amerika, Ortadoğu’da kaybetti. Kesinlikle vatanı bölme, Cumhuriyet’i yıkma planları iflas etmiştir.”

Abdullah Öcalan\'ın mesajında, \'silah bırakma\' değil \'ateşkes\' önerildiğini savunan Perinçek, şunları kaydetti:

\"O kağıdı, Abdullah Öcalan kendisi yazmıyor. Hakan Fidan, onun eline tutuşturuyor. Öcalan, MİT’in avucunda bir insan. MİT’e yazılı ve sözlü başvuru yaptığını söylüyor. Bu utanılacak bir şey; MİT’le ilişki içerisinde ve MİT ne derse onu yapıyor. Bu millet ‘PKK silah bırakıyor’ diye aldatılmak isteniyor. PKK silah bırakıyor denmiyor, ateşkes deniyor. Silahı bıraktığınız zaman, o silahı yeniden elinize alma imkanı ortadan kalkıyor. Öcalan \'Biz silahları teslim ediyoruz\' demiyor. Kandil de buna razı değil. AKP’nin Türk Milleti’ni aldatması da böylece son buluyor. Onun için silahları bırakma, silahsızlanma diye bir şey yok; bir ateşkesten söz ediliyor.”

Sputnik
Bu haber toplam: 6606 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:20:39:12
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x