HDP: Öcalan'la Hükümet Müzakerelere Geçme Konusunda Anlaştı

HDP, Öcalan\'la devlet heyeti arasında yoğun bir görüşme trafiği yaşandığını ve müzakerelere geçme konusunda anlaşıldığını duyurdu.

19.12.2014, Cum - 19:51

HDP: Öcalan'la Hükümet Müzakerelere Geçme Konusunda Anlaştı
Haberi Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 17 Aralık\'ta İmralı Adası\'nda Öcalan ile toplantı gerçekleştirildiğini, bu süreçte İmralı\'da Öcalan\'la devlet heyeti arasında yoğun bir görüşme trafiğinin yaşandığını, yapılan toplantılar neticesinde anlamlı, derin müzakerelere geçme konusunda herhangi bir engel olmadığının heyetlerine aktarıldığını bildirdi.

İŞTE HDP\'DEN YAPILAN O AÇIKLAMA

\"Çözüm süreci kapsamında İmralı, Kandil, Devlet ve Hükümet ekseninde yürütmüş olduğumuz görüşme trafiği bütün yoğunluğu ile devam etmektedir. Bu görüşmeler kapsamında 17 Aralık Çarşamba günü İmralı Adası\'nda Sayın Öcalan\'la 3 saate yakın bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantının sonucunda kamuoyuyla paylaşmak isteriz ki; bu süreçte İmralı\'da Sayın Öcalan\'la Devlet heyeti arasında yoğun bir görüşme trafiğinin yaşandığı, yapılan toplantılar neticesinde anlamlı derin müzakerelere geçme konusunda herhangi bir engel olmadığı heyetimize aktarılmıştır.\"

\"KANDİL\'DE TARTIŞIP, KAMUOYUNU BİLGİLENDİRECEĞİZ\"

\"Önümüzdeki hafta edindiğimiz sonuçları ve önerileri Çözüm Kurulu Üyeleri ve Kandil\'de KCK yetkilileri ile tartışarak, kamuoyunu daha geniş kapsamlı olarak bilgilendireceğimizi kamuoyuna saygıyla sunarız.\"

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2546 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:09:10:44
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x