Hükümet Öcalan’ın yol haritası üzerinde çalışıyor

Beşir Atalay, Abdullah Öcalan tarafından hazırlanan 10 maddelik yol haritasına ilişkin çalışma yürütüldüğünü belirterek “Diyaloglarda sorun olmadığını biliyorum” dedi.

26.02.2015, Per - 15:32

 Hükümet Öcalan’ın yol haritası üzerinde çalışıyor
Haberi Paylaş
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Abdullah Öcalan tarafından hazırlanan ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş tarafından açıklanan 10 maddelik yol haritasına ilişkin çalışma yürütüldüğünü belirterek “Diyaloglarda sorun olmadığını biliyorum” dedi.

Atalay, AK Parti Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda bir gazeteci Demirtaş’ın “çözüm süreci ile ilgili silah bırakma çağrısının, temel müzakerelere başlanmasından sonra geleceğini” söylediğini belirterek, “Silah bırakma çağrısı için temel müzakerelerin önünde bir engel var mı” diye sorması üzerine Atalay şöyle dedi:

\"Bu konuda diyaloglar devam ediyor, bu konudaki açıklamanın hükümetimiz tarafından yapılmasını tercih ediyorum. Hükümetimiz tarafından açıklama yapılmadan, parti sözcüsü olarak bir şey söylemem uygun değil.

İçeriğe ilişkin ben şu anda, 10 madde konusunda bir bilgim yok. Şu günlerde yoğun şekilde bu konuların çalışıldığını biliyorum. Diyaloglarda sorun olmadığını biliyorum. Herhalde önümüzdeki günlerde gelişmelerle ilgili hükümetimizden daha aydınlatıcı bir açıklama alırız.\"

Çözüm süreci kapsamında PKK’nin kalıcı ateşkes ilan etmesi bekleniyordu ancak bu gerçekleşmedi. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş daha sonra Abdullah Öcalan tarafından 10 maddelik bir yol haritası sunulduğunu belirterek o maddeleri açıklamıştı. Demirtaş, silah bırakma çağrısının müzakerelere başlandıktan sonra gelebileceğini belirtmişti.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3229 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:12:31:37
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x