Kandil: Demirtaş AKP'nin oyununa geldi

AKP hükümetinin HDP\'nin PKK\'ya silah bırakma çağrısı yapmasına kısmen uyarak \'buradan çağrı yapıyorum, PKK kesinlikle Türkiye\'ye karşı silah bırakmalıdır,\' şeklinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş\'a Kandil\'den itiraz geldi.

24.07.2015, Cum - 13:12

Kandil: Demirtaş AKP'nin oyununa geldi
Haberi Paylaş
Kilitlenen çözüm sürecinin devamı için PKK’nin silah bırakmasını olmazsa olmaz şart koşan hükümete “Bizim çağrımıza kalmış olsa sabah kalkar akşama kadar çağrı yaparım. Çağrıyla olacak iş değil. Buradan çağrı yapıyorum, PKK kesinlikle Türkiye\'ye karşı silah bırakmalıdır. Ama benim çağrım çözüm değil ki...Silahları bırakma konusunda çağrı yapacak Öcalan’dır. Öcalan da İmralı’da hazır bekliyor” karşılığını veren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a Kandil’den itiraz geldi.

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Besê Hozat Özgür Gündem’deki \"Pirsûs katliamının sorumlusu AKP’dir\" başlıklı yazısında, Kürtçe ismi Pirsus olan Suruç’ta katliamın sorumlusu olarak AKP ve MİT’i gösterdi.

HDP’nin Diyarbakır’da düzenlediği mitinge yönelik bombalı saldırı hakkında, “Diyarbakır emniyeti katliamı IŞİD ile birlikte planlamış ve emniyet doğrudan saldırı planının içinde yer almış” iddiasını dile getiren Hozat, 25 Haziran’da Kobani’de 200’ü aşkın kişinin yaşamını yitirdiği IŞİD saldırısının da Türkiye’de AKP-MİT’le ortak planlandığını öne sürdü.

Abdullah Öcalan ile görüşmelerin kesildiği, Dolmabahçe mutabakatının yok sayıldığı bir süreçte Erdoğan ve AKP’nin PKK’nin silah bırakması üzerinden özel savaş gündemi oluşturduğunu savunan Hozat, “Silahları bırakma konusunda çağrı yapacak Öcalan’dır” diyen Demirtaş’ı da isim vermeden çok sert bir şekilde eleştirdi:

“HDP’den bazı kişilerin AKP’nin bu oyununa gelerek silah bıraktırma adresi olarak Abdullah Öcalan\'ı göstermelerinin büyük bir yanlış olduğunu, bunun, AKP’ye, “Öcalan\'a baskı uygula” demekle eşdeğer bir yaklaşım olduğunu,\" vurgulayan Hozat, \"Bu yaklaşımın ne niyetle yapılırsa yapılsın son derece apolitik, yanlış ve asla kabul edilemez bir yaklaşım olarak,\" gördüğünü belirtti.

Musul’da Koalisyon güçleri  IŞİD'i vurdu Musul’da Koalisyon güçleri IŞİD'i vurdu
Nerina Azad
Bu haber toplam: 9552 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:09:39:03
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x