Roboskili ailelerin adalet arayışı sürüyor

Roboskili aileler, katliamın 40\'ıncı ayında düzenledikleri adalet nöbetini, saldırılardan dolayı göç ettikleri Şirit Yaylası\'nda sürdürdü.\n

29.03.2015, Paz - 07:18

 Roboskili ailelerin adalet arayışı sürüyor
Haberi Paylaş
Şırnak\'ın Uludere ilçesinin Roboski köyünde, 28 Aralık 2011 tarihinde TSK\'ya ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu katledilen 34 sivil yurttaşın aileleri her ayın 28\'inde Şırnak Adalet Sarayı önünde gerçekleştirdikleri adalet nöbetini bu kez, askeri saldırılar nedeni ile göç ettikleri Şirit Yaylası\'nda gerçekleştirdi. Sınırda direniş nöbetini sürdüren yüzlerce yurttaşa, Uludere Belediyesi eş başkanları, DBP ve HDP ilçe örgütleri de destek verdi. Adalet nöbetinde, \"Roboski katliamını faillerine hatırlatmak için, her ayın 28\'inde failler yargılansın diyeceğiz\" ve \"Erdoğan\'ın gerçek yüzü burada\" pankartlarını açan aileler adına konuşan Veli Encü, Roboski halkının devlet politikaları karşısında adalet arayışlarını kararlılıkla sürdürmeye devam ettiğini söyledi. Encü, \"Devlet biz ailelere tazminat ödeyerek bizi susturmak istedi. Ancak aileler faillerin yargılanması için kararlığını sürdürmeye devam etti. Biz faillerin yargılanmasın talep ettikçe devlet adalet yerine, bizi katletme çabalarını göstermeye devam etti\" diye konuştu.

\'Artık kan dökülmesini istemiyoruz\'

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'ın \"Silahları bırakarak çözüm sürecine karşı samimi olabilirsiniz\" sözlerini hatırlatan Encü, sınır hattına konuşlandırılan askeri güce işaret ederek, \"Sınır hattında Roboski halkını katletmek üzere görevlendirilen yüzlerce asker silahlı değil mi? Bu barış sürecini sabote etme provokasyonları değil mi? Bu halk barış ve çözüm için mücadele ediyor. Artık kan dökülmesini istemiyoruz\" ifadesinde bulundu.

Ardından Hayat Encü, katliamda kaybettiği kardeşi Nevzat Encü\'nün hayat hikayesini anlattı. Açıklama, \"Roboski\'ye adalet\" sloganı ile sona erdi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2389 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:03:20:06
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x