Şengal Operasyonunda IŞİD'i felce uğratan taktik

Bugün sabahın erken saatlerinde başlayan Şengal Operasyonu’nun bu kadar etkili olmasının arkaplanında dün gece gerçekleştirilen taktiksel hazırlıkların olduğu anlaşıldı.

12.11.2015, Per - 17:27

Şengal Operasyonunda IŞİD'i felce uğratan taktik
Haberi Paylaş

IŞİD’in, Şengal Operasyonu’nun başlayacağı olası harekat noktalarına yönelik aldığı yoğun önlemlerden haberdar olan Peşmerge güçlerinin dün gece IŞİD teröristlerinin saldırı beklemediği vadilerden iş makineleri vasıtasıyla açılan yaklaşık 20-25 km’lik patika yoldan ilerleyerek IŞİD üslerinin bulunduğu alanlara ulaştığı ve baskın bir saldırı gerçekleştirdikleri öğrenildi.

Cephede, sıcak savaş bölgesindeki askeri kaynaklardan elde edilen bilgilere göre saldırı 4 koldan gerçekleşti. Hiç beklemedikleri noktalarda aniden Peşmerge güçlerini karşılarında gören IŞİD teröristleri büyük bir şaşkınlık ve panik yaşadılar.

Şengal’in çevresindeki bir çok köy ve nahiye teröristlerin elinden kurtarıldı. Şehir merkezi halihazırda tümden kuşatma altında bulunuyor.

Şehir merkezinde, IŞİD’in ana üssü olan çimento fabrikasının da bulunduğu tüm stratejik noktalar Peşmerge güçleri tarafından ele geçirilmiş bulunuyor.

Peşmergeler Şengal-Telafer yolu ile Musul-Suriye yolu (47. Karayolu) olmak üzere Şengal bölgesindeki tüm yolların denetimini ele geçirmiş durumdalar.

Şehir merkezinde IŞİD teröristlerinin varlığı devam etmesine rağmen, IŞİD teröristleri tümden merkezde kuşatma altına alınmış durumdalar. Teslim olmak veya ölmek dışında bir seçeneklerinin kalmadığı belirtiliyor. Tüm kaçış noktaları tutulmuş durumda.

Operasyon boyunca IŞİD teröristlerinin oldukça fazla sayıda bombalı araçlarla saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Bir çok araç hedefe ulaşmadan uçaklar tarafından, diğerleri peşmergeler tarafından imha edildi.

10 bin civarında Peşmergenin katıldığı saldırıda şimdiye kadar sadece bir bombalı araç saldırısı sonucu 2 şehit ve 6 yaralının verildiği, bunların dışında Peşmergenin kayıp veya yaralısının olmadığı bildirildi.

Operasyonda IŞİD teröristlerinin ise 100’ün üzerinde çok ağır kayıp verdiği, operasyonun hala devam etmesi nedeniyle IŞİD kayıplarının net olarak ifade edilemeyeği belirtildi.

IŞİD’e ait çok sayıda ağır silah, askeri araçlar ve fazla miktarda silah ve cephanenin de ele geçirildiği belirtiliyor.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 12216 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:20:50:40
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x