YNK: Çözüm Süreci Bizim Eserimiz

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Politbüro Sorumlusu Mele Bahtiyar, Türkiye’de yürütülen “çözüm süreci”nin partisi tarafından başlatıldığını ileri sürdü.

31.07.2015, Cum - 15:12

YNK: Çözüm Süreci Bizim Eserimiz
Haberi Paylaş

YNK, 29 Temmuz’da süpriz bir ziyaretle Kürdistan Bölgesi’ne gelen Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ferudun Sinirlioğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

YNK’ye yakın medyada yer alan habere göre, toplantıda Mele Bahtiyar, Feridun Sinirlioğlu’ya Türkiye’de yürütülen ve sekteye uğrayan “çözüm süreci”ni 1993’te dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile başlattıklarını ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile devam ettiklerini belirtti.

Mele Bahtiyar, barış sürecinin yanısıra Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi ile ticari ilişkilerinin de YNK Genel Sekreteri Celal Talabani sayesinde geliştiğini söyledi.

Türkiye’nin IŞİD’e karşı oluşturulan koalisyona katılmasını değerlendiren Mele Bahtiyar, “Türkiye’nin koalisyonda yer alması IŞİD’in ömrünü daha da kısaltacaktır” dedi.

YNK Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Rasul Ali ise, partisinin Talabani’nin yolu olan barış ve demokrasiyi desteklediklerini belirtti.

Kosret Rasul, Türk heyetine Suruç’ta meydana gelen patlamanın yanısıra son günlerde yaşanan şiddet olaylarına ilişkin endişelerini iletti.

Kosret Rasul, “Taraflar tekrar barış sürecine dönmeli ve sorunlar diyalog yoluyla çözülmeli” dedi.

Özgürlük ve demokrasiyi destekleyeceklerini belirten Kosret Rasul şöyle devam etti: \"Başkan Mam Celal Türkiye’de barış sürecinin en büyük destekçisidir. YNK\'de onun stratejisi ve yolunu takip etmektedir. AK Parti’nin barış ve özgürlük politikasına devam ederek ülkede barışın kesin sonuca ulaştırmasını ümit ediyoruz.”

Türkiye Dışişleri Bakanlığı heyetinin ise toplatıda, “PKK\'yi silah ya da barışı seçmeli” mesajını illettiği kaydedildi.

Rudaw
Bu haber toplam: 3236 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:14:31:35
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x