68'lilerin bir bölümü HDP'yi destekleyecek

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 68 kuşağının kendilerini desteklediğini ifade ederek çok değerli bir destek ve dayanışma bildirisiyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

28.03.2015, Cts - 14:08

68'lilerin bir bölümü HDP'yi destekleyecek
Haberi Paylaş
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Genel Merkezde düzenlenen “68’liler HDP’yi destekliyor” başlıklı basın açıklamasına katıldı.

Demirtaş, burada yaptığı konuşmada “Çok kıymetli bir destek ve dayanışma bildirisiyle karşı karşıyayız. Bizim yükümüzü, sorumluluğu, omuzlarımızdaki görev talimatını, emrini çok daha arttıran bir deklarasyon, dayanışma oldu bu. Çünkü neyi temsil ettiğinizin ve bize en azından bir müddette olsa sunduğunuz dayanışmayla nasıl bir görev yüklediğinizin çok farkındayız. Acılı zahmetli bir yakın geçmişimiz, tarihimiz var. Türkiye’nin bütün halkları ezilenleri bu ortak ezilmişlik paydaşıdır, ortağıdır. Gerek ülkemizde, gerek dünya genelinde 68 kuşağı yani hayalleri olan halklar adına, ezilenler adına, işçiler adına, emekçiler adına hayalleri olan dünyadaki o rüzgarın taşıyıcıları, 68 rüzgarının taşıyıcıları bugün HDP’nin varlığının nedenidir, gerekçesidir” diye konuştu.

68’liler Genel Sekreteri Ruhi Koç, “Biz 68’liler 47 yıl sonra sanal ortamda örgütlenip 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin desteklenmesine karar verdik. Burada imzası olan 140 kişi 68’lilerde Türkiye’de gelişen devrimci hareketi örgütleyen, işçileri köylülerin mücadelesine en geniş şekilde katılanlardır. Barış sürecinde güçlü bir şekilde yer alması ve barışı kalıcı hale getirmesi için HDP’ye omuz verelim” ifadelerini kullandı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2478 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:18:31:09
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x