Bahçeli Kürtlere savaş açtı!

Seçim beyannamesinde, \"asgari ücretin bin 400 TL\'ye çıkartılacağı, emeklilere ikramiye verilmesi\" gibi bol ekonomik vaatlerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kürt sorununun çözümü için savaş vaadinde bulundu.

03.05.2015, Paz - 14:36

Bahçeli Kürtlere savaş açtı!
Haberi Paylaş
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 256 sayfadan oluşan \"Bizimle yürü Türkiye\" sloganıyla hazırlanan seçim beyannamesini açıkladı. Bahçeli, vaatleri açıklamadan önce yaptığı konuşmasında parlamenter sistemin savucuları olduğunu belirterek, \"Erdoğan başkanlık makyajlı hangi rezil rejimi Türkiye için ve tek başına planlamaktadır?\" dedi.

Savaş vaadi!

MHP\'nin seçim beyannamesinde Kürt sorunuyla ilgili hiç ifade bulunmazken, beyannamede, \"Terörle müzakereye derhal son verilecek, etkili bir mücadele yöntemi ihdas edilecektir. Yürütülecek kararlı bir mücadele ile bölücü terör, uluslararası uzantıları dahil olmak üzere en kısa sürede kesin olarak bitirilecektir\" ifadeleri yer aldı. Olası MHP iktidarında \"çözüm sürecine\" derhal son verileceğini belirten Bahçeli, \"Güvenlik güçlerimizi, kışlada karakollara hapseden uygulamalara mutlaka son vereceğiz. Herkes bilsin ki terörün ve bölücülüğün kökünü kazıyacağız\" ifadeleriyle savaş vaadinde bulundu.

Bahçeli, milyonlarca Kürt, Laz, Çerkez, Ermeni ve daha bir çok halkın anadilinde eğitimin talebinin de karşılanmayacağını, Türkçe dışında farklı bir dilde eğitime izin verilmeyeceğini söyledi.

Ekonomik vaatler

Milliyetçilik ve mücadele söylemi altında \"savaş\" çağrısında bulunan Bahçeli\'nin seçim beyannamesinde ekonomik vaatler de yer aldı. Bahçeli, işsizlik ve yoksulluğun düşürüleceği, istihdamın 29,1 milyon kişiye ulaşacağı, yıllık 6,6 büyüme sağlanacağı, kişi başına gelirin 20 bin dolara yükseleceği, asgari ücretin bin 400 TL\'ye çıkartılacağı, kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınacağı ve emeklilere yılda iki kez asgari ücret oranında ikramiye verileceği gibi bol ekonomik vaatlerde bulundu.

Diha
Bu haber toplam: 6960 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:02:51:36
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x