Duran Kalkan HDP-AKP Koalisyonunu işaret etti

Özgür Gündem gazetesinde Adil Bayram mahlasıyla yazan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan, HDP yönetiminin seçim sonrasında pasif bir siyaset izlediğini savundu. Kalkan, “HDP’nin, AKP-CHP koalisyonunu işaret etmesi doğru ve kabul edilebilir değildir” dedi.

22.06.2015, Pts - 12:54

Duran Kalkan HDP-AKP Koalisyonunu işaret etti
Haberi Paylaş
Seçim öncesi “Seni Başkan yaptırmayacağız,” seçim sonrası ise \"AK Parti ile koalisyona karşıyız\" şeklindeki açıklamalarını, PKK\'dan gelen tepki üzerine yumuşatan Selahattin Demirtaş, \"AK Parti-CHP koalisyonuna dışarıdan destek veririz\" demişti.

Ancak Demirtaş\'ın bu açıklamaları da PKK\'yi tatmin etmişe benzemiyor ki Özgür Gündem gazetesinde yayınlanan ‘Demokratik siyaset ne yapmalı?’ başlıklı bugünkü yazısında 7 Haziran genel seçim sonuçlarını değerlendiren Duran Kalkan’ın eleştirilerine maruz kaldı.

Özgür Gündem’deki yazısında “Seçim sonuçlarının Türkiye sınırları içinde daha büyük bir Kürdistan’ın haritasını ortaya çıkarmış bulunduğunu, dile getirerek, “Birçok çevre, bunun Kürt halkı tarafından demokratik özerkliğe evet denmesi olduğunu belirtiyor,” ifadelerini kullanan Kalkan AKP-CHP koalisyonunu işaret etmesi nedeniyle HDP\'yi pasif bir siyaset izlemekle ve seçim sonuçlarını okuyamamakla suçladı.

HDP\'nin bu siyasetini kabull edilemez bulan Kalkan, “Hele hele bir AKP-CHP koalisyonunu işaret etmesi doğru ve kabul edilebilir değildir,” şeklinde görüş belirtti ve “Bu da demokratik siyasetin ülkemiz sorunlarına çözüm olma gücünü kullanmasını engelledi. Seçim sonrası hükümet kurma tartışmalarının doğru bir gündemle yürütülmesini gerçekleştirmedi,” dedi.

HDP\'ye asgari demokratikleşme programı sunma çağrısı yapan Kalkan, \"HDP bunu yapmaz veya yapamazsa yeni savaş hükümetleri kurulur ve ülkemiz yeniden kan gölüne döner. Gerçek böyle olmasına rağmen, HDP yönetiminin seçim sonrasında adeta pasif bir siyaset izlemesi kabul edilemez. Hele hele bir AKP-CHP koalisyonunu işaret etmesi doğru ve kabul edilebilir değildir,\" dedi.

Kalkan, seçim sonuçlarına karşın ‘Kürt karşıtlığı temelinde oluşturulmuş devlet stratejisi’nin halen devam ettiğini savundu.

HDP’nin ‘Türkiye’yi demokratik yeniden yapılanmaya götürecek bir asgari demokratikleşme programı’ sunması gerektiğini ifade eden Kalkan, “Bu temelde hükümet kurma tartışmalarının gündemini belirlemelidir. Elbette böyle bir program HDP’nin demokratikleşme programının aynısı olamaz. HDP, birlikte programı uygulamak için çağrı yaptığı partileri de gözetmek ve buna göre asgari bir demokratikleşme programı oluşturmak durumundadır,” dedi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 6008 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:13:05:49
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x