HDP ve EMEP seçim ittifakı yapacak!

HDP ile EMEP, 7 Haziran\'da yapılacak seçimlerde ittifak yapacak

22.02.2015, Paz - 10:50

HDP ve EMEP seçim ittifakı yapacak!
Haberi Paylaş
Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Emek Partisi (EMEP), 7 Haziran 2015\'de yapılacak genel seçimlerde ittifak yapacak. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ve EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, imzasıyla yapılan açıklamada, Türkiye\'nin, tarihinin en kritik seçimlerine hazırlandığı, seçimleri kritik hale getiren nedenin, içinde bulunulan toplumsal ve siyasal koşullar olduğu savunuldu.

Mevcut Siyasi Partiler Yasası, Seçim Yasası ve yüzde 10 seçim barajı ile gerçekleşecek seçimlerin demokratik ölçütler açısından son derece zaaflı ve eksikli olduğu belirtilen açıklamada, Ak Parti hükümetinin, Seçim Yasası ve Siyasi Partiler Yasası\'nda gerekli demokratik değişiklikleri yapmadığı, seçimlere giderken gündeme getirdiği \'İç Güvenlik Paketi\'yle ülkeyi kaosa sürüklediği, bazı özgürlükler konusundaki engellerin kaldırılmadığı savunuldu.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: \"Biz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Emek Partisi (EMEP) olarak, bugüne kadar yürüttüğümüz ortak mücadele ve ittifak deneyimlerimizin birikimleri ile birlikte bu seçimlere ittifak yaparak gireceğiz. Birleşik Haziran Hareketi (BHH) ve bileşeni tüm partileri, emek ve demokrasiden yana tüm güçleri, demokratik bir Türkiye\'yi birlikte kurmak için, halklarımızın önüne kurulan barajları yıkmak için HDP çatısı altında ortaklaşmaya çağırıyoruz.\"

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2198 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:01:59:02
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x