Koalisyon IŞİD'e bomba yağdırmayı dün de sürdürdü

ABD liderliğindeki uluslararası koalisyon savaş uçakları Cumartesi günü Til Temir ile Hasekê yakınlarında bulunan IŞİD mevzilerine yönelik yeni saldırılar gerçekleştirdiler.

15.03.2015, Paz - 10:39

Koalisyon IŞİD'e bomba yağdırmayı dün de sürdürdü
Haberi Paylaş
Bölgede iki hafta boyunca hava saldırılarına ara verildiğini söyleyen İnsan Hakları aktivisti Hozan Aziz, koalisyon savaş uçaklarının Til Temir kasabası yakınlarında bulunan IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarının tekrar başladığını söyledi.

Hava saldırılarının, IŞİD tarafından yaklaşık bir ay önce ele geçirilen Til Temir kasabasının yakınlarında bulunan Asuri köyü el Rakba ile çevresinde bulunan bazı yerleşim birimlerini hedeflediği bildirildi.

Benzeri saldırılar, Serê Kanîyê’nin (Ras al-Ain) batısındaki kırsal alanda bulunan IŞİD karargahlarına yönelik olarak ta gerçekleştirildi.

IŞİD Serê Kanîyê’nin batısında YPG güçlerine karşı geçtiğimiz günlerde büyük bir saldırı gerçekleştirdi. Halen devam eden bu saldırılarda IŞİD ağır silahlar ve tanklar eşliğinde yüzlerce üyesini seferber etti.

Çatışmaların şiddetlenmesi üzerine YPG uluslararası koalisyona hava saldırıları ile destek vermesi çağrısında bulundu. Uluslararası koalisyon Hasekê’nin 50 km batısındaki Til Temir ile Serê Kanîyê’ye Mart ayının başından beri hava saldırılarını duraklatmıştı. Çağrı üzerine bölgede bulunan IŞİD unsurları üç gündür sürekli bombalanıyor.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 7674 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:15:52:40
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x