YPG güçleri bomba yüklü bir aracı imha ettiler

Til Xenzir köyü yakınlarındaki bir YPG karargahını yönelen bomba yüklü bir IŞİD aracının YPG güçleri tarafından hedefine ulaşmadan imha edildiği bilgisine ulaşıldı.

16.03.2015, Pts - 09:02

YPG güçleri bomba yüklü bir aracı imha ettiler
Haberi Paylaş
Pazar günü (dün) akşam saatlerinde, uzun zamandır IŞİD’in büyük bir saldırısı altında bulunan, Serê Kanîyê’nin 30 km batısındaki Til Xenzir köyünde IŞİD teröristleri tarafından planlanan bombalı suikast girişimini engellemeyi başardıkları bildirildi.

YPG Basın Merkezi’nden Orhan Bagok, YPG güçlerinin Til Xenzir köyü cephesindeki bir YPG karargahına yönelen bombalı bir aracı farkettiklerini ve bomba yüklü aracı imha etmeyi başardıklarını söyledi.

“Güçlerinin bomba yüklü aracı farkederek, hedefine ulaşmadan önce imha etmeyi başardıklarını, aracı kullanan intihar bombacısının patlama ile birlikte paramparça olduğunu” ifade eden Bagok, “araçtaki bombanın miktarı hakkında bir fikir sahibi olmadıklarını ancak aracın imha edilmesi sonrası gerçekleşen patlamanın şiddeti nedeniyle aracın oldukça fazla sayıda patlayıcı bomba yüklü olduğunu tahmin ettiklerini,” ilave etti.

İngiltere kaynaklı Suriye İnsan Hakları Gözlemevi yetkilileri de Serê Kanîyê\'nin güney batısında yer alan Til Xenzir bölgesi yakınlarında oldukça şiddetli bir patlamanın duyulduğunu ancak patlamanın kaynağı ve patlamadaki kayıplar ile ilgili bilgi sahibi olmadıklarını açıkladılar.

Yanısıra Koalisyona bağlı savaş uçaklarının Til Temir\'in güneybatısında bulunan Til Hefyan köyü ile el Hewl ilçesi Xatunîye bucağında bulunan IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırıları düzenlediği bildirildi.

* Resim temsilidir

Nerina Azad
Bu haber toplam: 5482 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:15:57:54
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x