Baba Şeyh: Şengal’de kanton kurma fikrine karşıyız

Ezdi Ruhani Lideri Baba Şeyh, Ezdi halkının yaşadığı acıların istismar edilmemesi gerektiğini belirterek, Şengal\'de kanton kurma fikrine karşı olduklarını söyledi.

17.01.2015, Cts - 15:09 [ Güncellenme: 17.01.2015, Cts - 17:23 ]

 Baba Şeyh: Şengal’de kanton kurma fikrine karşıyız
Haberi Paylaş
Ezdi Ruhani Lideri Baba Şeyh, Ezdi halkının yaşadığı acıların istismar edilmemesi gerektiğini belirterek, Şengal’de kanton kurma fikrine karşı olduklarını söyledi.

Bir gurp Ezdi aktivist ve bazı KCK’li yetkililerin Şengal Dağı’nda gerçekleştirdiği toplantıda Şengal Ezdi Meclisi kurulmasına karar vermesiyle başlayan Şengal Kantonu tartışmaları sürüyor. Konuya ilişkin değişik tepki ve açıklamalar geliyor.

Ezdi Ruhani Meclisi Başkanı Baba Şeyh, ”Daha önce de bu konudaki tavrımızı resmen açıkladık. Biz Kürdistan Bölge Yönetimi dışında oluşturulacak başla idareleri tanımıyoruz. Şengal’de kanton kurma fikrine karşıyız. Şengal’de ayrı bir güç kurmak, ikinci bir IŞİD kurmakla eşdeğerdedir” dedi.

”Hiç kimse Ezdi halkının yaşadığı acıları istismar etmeye kalkmasın” diyen Baba Şeyh, Ezdi halkının bundan sonraki geleceğini tehlikeye atacak yaklaşımlardan uzak durulmasını istedi.

BasNews
Bu haber toplam: 5944 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:21:12:23
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x