'Şengal Operasyonu Çok Büyük Bir Askeri Zafer'

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Politbüro Üyesi Mela Bextiyar, Şengal operasyonunu büyük bir askeri adım olarak övdü ve koalisyon güçlerinin Peşmerge’nin IŞİD-karşıtı rolünü daha iyi anladığını söyledi.

28.11.2015, Cts - 13:22 [ Güncellenme: 28.11.2015, Cts - 21:03 ]

'Şengal Operasyonu Çok Büyük Bir Askeri Zafer'
Haberi PaylaÅŸ

YNK Politbüro Üyesi Mela Bextiyar, Şengal operasyonunun büyük bir askeri adım olduğunu, koalisyon devletlerinin Peşmerge’nin rolünü çok iyi anladığını söyledi.

Irak Savunma Bakanlığı, koalisyon güçleri ve Peşmerge Güçleri arasında iyi bir koordinasyon olduğunu kaydeden Mele Baxtiyar, France 24’e verdiği söyleşide Şengal’in IŞİD’in elinden kurtarılmasının büyük bir askeri adım olduğunu belirterek, koalisyon devletlerinin verdiği desteği övdü.

Mele Bextiyar Musul’un kurtarılması operasyonuna hazırlıkların yapıldığını belirtti.

Musul’un kurtarılması operasyonuna hazırlıkların yapıldığını belirten Mele Baxtiyar, Rusya ile ilişkilere de değindi ve bu konuda şu görüşleri dile getirdi:

‘’Kürdistan Bölgesi’nin Rusya ile herhangi bir ilişkisi sözkonusu değil. Sadece Hazar’dan fırlatılan füzeler Kürdistan hava sahasından geçiyor. Bu nedenle Kürdistan Bölgesi’nin uçak seferleri 48 saat durdurulmuştur’’

Lice’de mayın patlaması, iki asker hayatını kaybeti Lice’de mayın patlaması, iki asker hayatını kaybeti
Nerina Azad
Bu haber toplam: 3685 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:04:08:47
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x