Kürt güçlerinin Rakka operasyonu ilerleyerek devam ediyor

YPG güçlerinin öncülüğündeki QSD’nin 24 Mayıs’ta başlattığı Rakka Operasyonu’na Fırat’ın doğusundan 4. bir kol katıldı. QSD Komutanı Rojda Felat 4. operasyon kolunun Tabqa yönünde ilerlediğini duyurdu.

30.05.2016, Pts - 09:03

Kürt güçlerinin Rakka operasyonu ilerleyerek devam ediyor
Haberi Paylaş

QSD\'nin Fırat Şehitleri Taburu komutanı Mihemed Casim ANHA\'ya verdiği demeçte, Rakka’nın kuzeyine yönelik olarak 3 koldan başlattıkları operasyonun devam ettiğini, 4. operasyon kolunun ise Fırat Nehri’nin doğusundan Tabqa yönüne doğru harekete geçtiğini belirtti.

Mihemed Casim, dün saat 15.00 itibariyle 4. Operasyon kolunun Fırat suyunun doğusundan (Rakka’nın kuzeybatısı) harekete geçtiğini belirterek şöyle konuştu; “Bu operasyon kolu Rakka operasyonunun bir devamıdır. Amacımız Tabqa yönüne doğru ilerlemek.”

YPG öncülüğündeki QSD güçleri 24 Mayıs günü Rakka’nın kuzeyine yönelik olarak 3 koldan operasyon başlatmış, operasyon kapsamında birçok köy ve mezrayı IŞİD teröristlerinden temizlemişti.

Hatırlanacağı üzere, QSD dün yaptığı açıklama ile Fırat Nehri’nin doğusundan Tabqa yönüne doğru 4. operasyon kolunun harekete geçtiğini duyurmuştu.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 11217 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:23:26:19
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x