NATO'dan 'Suriye'ye asker gönderme' açıklaması

NATO Parlamenter Asamblesi Başkanı Michael R. Turner, \"NATO\'nun Suriye\'ye asker gönderme gibi bir planı var mı?\" sorusunu yanıtladı.

28.05.2016, Cts - 14:25

NATO'dan 'Suriye'ye asker gönderme' açıklaması
Haberi Paylaş

NATO Parlamenter Asamblesi\'nin bahar oturumu, NATO üyesi ülkelerin temsilcilerinin katılımıyla Arnavutluk\'un başkenti Tiran\'da başladı.

Açılış oturumunun ardından NATO Parlamenter Asamblesi Başkanı Michael R. Turner, Asamble Genel Sekreteri David Hobbs ve NATO Parlamenterler Asamblesi Arnavutluk Grubu Başkanı Pandeli Majko ortak basın toplantısı düzenledi.

Turner, Tiran\'da düzenlenen oturumda NATO\'nun karşılaştığı tüm zorlukları görüşme imkanına sahip olduklarını ifade ederek, terörle mücadele, göç, Suriye\'deki savaş ve Libya\'daki durum gibi birçok farklı konunun masaya yatırıldığını söyledi.

\"NATO\'nun Suriye\'ye asker gönderme gibi bir planı var mı?\" sorusuna ise Turner, \'\'IŞİD\'e karşı mücadele etmek ve istikrarı sağlamak dışında hiç kimse Suriye\'de askeri varlığı savunmaz. IŞİD mağlup edilmeli çünkü hepimiz için büyük bir kanser konumundadır. Avrupa\'daki saldırılar uluslararası tehdit niteliğindedir. NATO, müttefikleri ile bu hususlar üzerine çalışacaktır\" yanıtını verdi.

NATO üyesi ülkelerden 250\'den fazla temsilcinin katıldığı bahar oturumu, 30 Mayıs Pazartesi\'ne kadar sürecek.

Toplantı Türkiye\'den de NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Osman Aşkın Bak ve NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu üyeleri Faik Öztrak, Şafak Pavey ve Ziya Pir de katılıyor.

Sputnik
Bu haber toplam: 7982 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:17:13:00
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x