ABD'li komutandan PYD'ye Akdeniz sözü

PYD kontrolündeki Kobanê\'yi 21 Mayıs 2016’da ziyaret eden ABD’li general Joseph Votel\'in YPG\'ye Akdeniz’e açılma sözü verdiği iddia edildi.

25.09.2016, Paz - 07:21

ABD'li komutandan PYD'ye Akdeniz sözü
Haberi Paylaş

ABD\'nin Ortadoğu kuvvetlerinden sorumlu CENTCOM’UN başındaki general Joseph Votel\'in, PYD’ye \'Akdeniz koridoru\' sözü verdiği öne sürüldü. YeniŞafak’ın iddiasına göre Kobanê\'de yapılan toplantıda, PYD’ye Akdeniz\'e açılan bir federal devlet vaat etti.

Haberde, General Joseph Votel’in, 21 Mayıs 2016 tarihinde Batı Kürdistan’ın Kobanê ilçesinde, içinde Kandil\'den gelen 2 PKK sorumlusunun da da bulunduğu toplantıda Batı Kürdistan topraklarında Kürtlere her türlü desteğin sağlanacağını belirtiliyor.

Haberde, Votel’in, Afrin\'den batı yönüne ilerleyecek YPG güçlerine havadan ve karadan destekleme taahhüdünde bulunduğu belirtiliyor. ABD\'li general’in, Kürt koridoru\' konusunda Rusya\'nın da ikna edileceği garantisi verdiği yazılan haberde sözkonusu koridor şu bölgelerden geçecek: Dar İzze, Atme, Bab el-Hava, Sermede,Harem, Salkin, Derkuş, Zerzor, Hirbet el-Cüz, Ayn el-Beyda, Burç el-Kasap, Kast el-Maaf ve el-Basit.

Haberde General Votel’in, “Bu yıl öncelikle Kobanê-Afrin bağlantısı kurulacak. Sonraki 8 aylık dilimde de Afrin-Akdeniz hattı size açılacak\" diye söz verdiği belirtilirken, Afrin\'den Akdeniz\'e uzanacak Kürt koridorunun oluşturulması sırasında \'ABD destekli muhalif grupların mukavemet etmeyeceği ve bölgeden çekileceği\' de aynı görüşmede konuşulan konular arasında yer aldığı öne sürüldü.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 33254 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:12:35:04
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x